Početna»Novosti»Salon ženskih vina u Galeriji Belgrade
16.09.2021.

Salon ženskih vina u Galeriji Belgrade

Ideja salona, koji je prvi put održan lane, je da se obrati pažnja na žene u vinskom svetu

novost salon ženskih vina u galeriji belgrade vinski magazin vino fino
U subotu, 18. septembra na velikoj terasi šoping centra Galerija Belgrade održaće se Salon ženskih vina, događaj koji slavi prisustvo i uspehe žena u vinskom svetu.

Kako navode organizatori, ideja Salona sa ovim nazivom, koji je prvi put održan prošle godine, je da se pažnja obrati na žene u vinskom svetu, kojih je sve više, ali njihova vidljivost na vinskom nebu ne prati njihovu brojnost.

- U vinskom svetu su žene sve prisutnije i kao ozbiljni potrošači, pa je ovo prilika da se baš njima predstave vina koja nemaju tako često priliku da se probaju na uobičajenim mestima konzumacije i kupovine. Sa ovim terminom smo samo želeli da stavimo akcenat na žensko preduzetništvo, nikako da isključimo bilo koga drugog jer vino je svakako proizvod koji spaja, a ne razdvaja ljude - navode organizatori ovog dešavanja.

Na Salonu će se pojaviti vinarije iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona, koje će predstaviti svoja vina beogradskoj publici. Takođe, ove godine će na Salonu gostovati i dva domaća proizvođača rakija, kao i proizvođači hrane. Podršku manifestaciji dala je Privredna komora Srbije - Sektor za preduzetništvo.

Ukoliko dođe do promene vremenskih uslova Salon će se održati na velikom trgu u Galeriji Belgrade (ulaz sa strane šetališta i reke). Ulaz na dešavanje je besplatan i kupuju se samo čaše za vino. Događaj će trajati od 17 do 23 časa.