Početna»Novosti»Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo na dodeli Oskara
30.01.2018.

Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo na dodeli Oskara

Ove godine će se na dodeli piti, kako je najavljeno, vino Cuvee Brut iz ograničene serije. Ovo vino će se točiti i na Governors Ball-u, zvaničnom afterpartiju Oskara

novost Šampanjac piper-heidsieck ponovo na dodeli oskara vinski magazin vino fino

Šampanjac Piper-Heidsieck i ove godine će se točiti na ceremoniji dodele Oskara, 4. marta! Kuća vina koju je, kako se tvrdi, Merilin Monro najviše volela prvi put je postala zvanični partner Američke filmske akademije 1992. godine, a tokom poslednje četiri godine ekskluzivno obezbeđuje vino za najglamurozniju dodelu filmskih nagrada.

Ove godine će se na dodeli piti, kako je najavljeno, vino Cuvee Brut iz ograničene serije. Ovo vino će se točiti i na Governors Ball-u, zvaničnom afterpartiju Oskara kao i na drugim pratećim dešavanjima.

Detaljni uslovi saradnje Američke filmske akademije i kuće Piper-Heidsieck nisu poznati, ali se zna da vinarija obezbeđuje oko 1.500 boca vina i značajnu finansijsku podršku spektakularnom događaju u Holivudu. Prošle godine otvoreno je 1.400 boca šampanjca, a etikete su uključivale Brut NV Limited Edition Magnum, Rare Millesime 2002 i Rare Millesime 1998.

- Vino koje će se služiti predstavlja istoriju izuzetnosti koja ujedinjuje Akademiju i Piper-Heidsieck - rekao je Benoa Kolar, izvršni direktor vinarije.