Tokom najvrellijih dana leta Beograđani ponovo mogu da uživaju u
Sapore sladoledima! Novi lokal se nalazi na uglu Uskočke ulice i Cara Lazara. Kako kažu u Saporeu, sladoled majstor
Paolo Brumana se vratio sa čvrstom verom da samo prirodni i kvalitetni sastojci mogu da stvore vrhunski sladoled.
- Predanost tome se ogleda u činjenici da se pistaći Bronte uvoze iz Sicilije, med je livadski, a mleko bez aditiva - kažu u Saporeu.
Paleta ukusa Saporea može se podeliti na mlečne (čokolada, pistaći, straćatela, vanila, pistaći i drugi) i voćne (jagoda, malina, ananas, mango, vitamin). Ledeni sladoledi na štapiću namenjeni su onima koji žele da se što pre rashlade i mogu se probati sa ukusom mente, limuna, grejpfruta ili pomorandže. Pored sladoleda, postoje unapred odabrane kombinacije sa voćem ili kafom u čašama.

Ceo lokal je u službi sladoleda i njime dominiraju meke boje koje naglašavaju šarene nijanse dezerta koji se pravi svakog jutra u laboratoriji odmah ispod.
Sapore na italijanskom znači ukus i on nam donosi ukuse Italije od strane italijana koji živi i radi u Beogradu. Iza Paola, kažu u Saporeu, stoje decenije rada u kuhinjama Italije, u restoranu sa dve Mišelinove zvezdice, izučavanje veštine pravljenja sladoleda kod porodice Skjavi u Bergamu i stalna želja za napredovanjem.
Sapore je otvoren svakog dana od 10 do 23 časova.