Početna»Novosti»Sara Džesika Parker promoviše svoj roze
22.05.2020.

Sara Džesika Parker promoviše svoj roze

Poznata glumica lansiraće putem Zoom konferencije vino koje nosi njene inicijale

novost sara džesika parker promoviše svoj roze vinski magazin vino fino
Glumica, producentkinja, dizajnerka i vinarka Sara Džesika Parker, 27. maja će na Zoom konferenciji predstaviti svoje novo vino - provansalski roze po imenu Invivo X SJP Rose. Vino je napravljeno od grožđa iz vinograda u okolini San Tropea, i nastalo je u saradnji sa vinarijom Vins Chevron Villette, i vinarima Robom Kameronom i Timom Lajtburnom iz vinarije Invivo sa Novog Zelanda koji su pomogli glumici najpoznatijoj po seriji "Seks i grad" da pronađe svoj vinski izraz. Sara Džesika Parker prošle godine učestvovala u pravljenju prvog vina koje nosi njene inicijale, X SJP Sauvignon Blanc, a ovo je njen drugi izlet u vinski svet.

- Naučila sam da pravila vinskog posla nisu tako stroga kao što sam se plašila. Doduše, bilo mi je lakše da radim na sovinjon blanu jer je moja uloga bila da učim i da slušam. Ovog puta imam više znanja. A u ovo vino uložila sam sećanja na mesta u Francuskoj koja sam obišla, i roze vina koja sam pila, obična, domaća vina bez etiketa napravljena u selima - rekla je Sara Džesika Parker.

Nakon što je učestvovala u celokupnom procesu sazrevanja vina iz prošlogodišnje berbe i složenom poslu transportovanja vina iz Provanse u Njujork radi probne kupaže, glumica je svedočila i prelomnom trenutku određivanja prave razmere vina koje će verovatno biti pravi letnji hit.

- Sve mi je to izgledalo pomalo zastrašujuće. Kameron i Lajtburn doneli su kofer sa vinima i usledio je trenutak odluke o kupaži koja će nas sve usrećiti. A mi se ne slažemo baš uvek. Satima smo degustirali, uz puno pormašaja, dok nismo došli do pravog rešenja. - Na kraju smo došli do kupaže koju sam želela. Vino je dosta punog ukusa, a ima sve prepoznatljive osobine provansalskog rozea. Bujno je i kompleksno - ispričala je glumica.

Sat vremena posle ponoći 27. maja, Sara Džesika Parker održaće onlajn promociju svoja dva vina, a njoj će se pridružiti vinari Rob Kameron i Tim Lajtburn. Promociju organizuje sajt wine.com, a za njeno praćenje neophodna je registracija na ovom linku.