Početna»Novosti»Satovi obojeni vinom i posvećeni vinu!
08.10.2018.

Satovi obojeni vinom i posvećeni vinu!

Linija časovnika Somm Collection ima narukvice obojene prirodnim ekstraktima vina, a od svakog prodatog sata jedan deo profita biće namenjen zaštiti hrasta plutnjaka

novost satovi obojeni vinom i posvećeni vinu vinski magazin vino fino
Kompanija Analog Watch Company iz Filadelfije pokrenula je, za sada vrlo uspešnu, kampanju na Kickstarteru sa ciljem finansiranja svoje nove linije satova koji su u potpunosti posvećeni vinima. Kolekcija The Somm Collection ima organsku vezu sa vinom: narukvice su napravljene od iste plute od koje se prave i tradicionalni zapušači, naravno ojačane tako da može da izdrži svakodnevno nošenje, i obojene bojama dobijenim od vina.

Satovi se prave u nekoliko "sorti", kako kažu proizvođači: Rose, Cassis, Chardonnay i Sake. Mehanizam je veoma kvalitetna mašina Premium Citizen Miyota 2036. Ipak, veoma lepe i neobične narukvice su ono po čemu se ovi satovi zaista izdvajaju:

- Pluta od koje smo napravili narukvice veoma lako upija boju, a mi smo razvili jedinstveni proces sušenja i stabilizacije koji uključuje zagrevanje vina na visokoj temperaturi dok se ne dobije izuzetno jak ekstrakt boje. Pored vina od grožđa, koristimo i vino od borovnice koje narukvicama daje prelepu plavu boju - govore proizvođači.

Proizvođači su se postarali i da kampanja ima ekološku inicijativu koja je u direktnoj vezi sa proizvodnjom vina:

- Za svaku osobu koja uplati doprinos kampanji na Kicktarteru, mi ćemo posaditi po jedan hrast od koga se pravi pluta - kažu proizvođači ovih satova savremenog, ali veoma elegantnog izgleda - kažu u kompaniji Analog Watch Company i podsećaju da je hrast plutnjakm od koga se dobija pluta drvo koje daje ogroman doprinos biodiverzitetu i da nije slučajno što je ova vrsta zaštićena širom Evrope.

Kampanja ima različite nivoe finansiranja, a osnovna cena satova je oko 80 dolara, pri čemu svaka dodatna narukvica staje još 20 dolara.