Početna»Novosti»SKLAD, KARAKTER I ČVRSTINA
28.06.2020.Promo

SKLAD, KARAKTER I ČVRSTINA

Roza Nostra 2019, poznati premijum roze erdevičke vinarije, sa novom berbom donosi novi karakter i novi kvalitet

novost sklad karakter i Čvrstina vinski magazin vino fino
Roza Nostra, premijum roze vinarije Erdevik, prošlogodišnji pobednik i višestruki finalista izbora za vino godine magazina Vino & Fino, iz berbe u berbu podiže lestvicu kvaliteta na viši nivo. Tako je i sa aktuelnom berbom iz 2019.

Roza Nostra u novom izdanju, kao i ranije, donosi svežinu i voćnost, ali ovog puta dopunjene delikatnim herbalnim i citrusnim tonovima i to zahvaljujući novom sortnom sastavu u kome trećinu čini kaberne sovinjon. Takođe, Roza Nostra iz nove berbe stilski se vratila svom izvoru i onoj prvoj berbi od pre pola decenije, sa nežnom, prozirnom bojom. Vinarija Erdevik svoju publiku već je navikla na svoje crvene triptihe, kupaže dve glavne bordovske sorte, uz solidan udeo širaza. Svo to grožđe dolazi iz njihovog krčedinskog vinograda smeštenog na slavnom vinogradskom potezu iznad samog Dunava, a isti recept za kupažu preslikan je sada i u Roza Nostri 2019, pa je sastavljena od merloa, širaza i kaberne sovinjona u jednakim delovima.

Delikatne, nežne boje, ovaj roze prošao je kroz maceraciju od jedva par sati, koja je ipak bila dovoljno da grožđe vinu prenese obilje voćnih mirisa. Zaigraće u čaši malina, crvena ribizla i sočna jagoda, ali i malo crvenog grejpa, zreli limun, nežni cvetni ton i karakter sveže ubranog buketa začinskog bilja koji otkriva kabernetsko lice ovog vina. Na jeziku plešu živahne kiseline i delikatni ugriz finih tanina, dajući vinu čvrstinu i hrskavost koja se proteže kroz čitavo trajanje ukusa. Roza Nostra iz 2019. zato je vino sposobno i da osveži i popravi letnji dan, ali i da bude upareno uz ozbiljna jela. Skladna, karakterna i intrigantna, baš kao i ime koje nosi.