Početna»Novosti»Smena generacija u vinskoj dinastiji Tetanže
21.10.2019.

Smena generacija u vinskoj dinastiji Tetanže

Na kormilo šampanjske kuće Taittinger kuće dolazi Vitali Tetanže (40), ćerka čuvenog vinara Pjera-Emanuela Tetanžea

novost smena generacija u vinskoj dinastiji tetanže vinski magazin vino fino
Vinski svet ovih dana ujedinjen je u hvalospevima na račun čuvenog vinara Pjera-Emanuela Tetanžea, koji je od 2006. i povratka kuće Taittinger pod kontrolu porodice Tetanže, bio na čelu ove legendarne šampanjske vinarije. Pre nekoliko dana, Pjer-Emanuel Tetanže objavio je da se povlači sa mesta predsednika kompanije Taittinger, prepustivši kormilo ćerci Vitali Tetanže. Tranzicioni period trajaće do 31. decembra, objavljeno je u ovoj kući.

Vitali Tetanže (40) trenutno radi na poziciji direktora marketinga i komunikacija, a posle preuzimanja čelnog mesta u kući njeni najbliži savetnici biće sadašnji glavni direktor Damijen le Soer i brat Klovis Tetanže.

- Više od 45 godina posvetio sam Šampanji i kući koja nosi našu ime i našu istoriju - objavio je Pjer-Emanuel Tetanže.

- Poslednjih trinaest godina zacelo su bile najpenušavije i najuzbudljivije u mojoj karijeri u kući Taittinger. Na sve moguće naćine moj je rad bio presudan u obezbeđivanju visokog kvaliteta naših vina, čija me konzistentnost veoma raduje. Rezultati su prevazišli sva moja očekivanja. Taittinger nikada nije bio u većoj meri posvećen vrednostima do kojih držim. Mirno predajem kormilo, siguran, i sa jakim osećanjem uspeha - rekao je čuveni vinar.

Vinarija Taittinger osnovana je davne 1734. godine, a njeno sedište nalazi se u Remsu. Vrh ponude ove vinske kuće predstavljaju vina Comtes de Champagne (100% šardone) i Comtes de Champagne Rosé (70% )