Početna»Novosti»Somelijeri Srbije odmeriće snage u martu
06.02.2020.

Somelijeri Srbije odmeriće snage u martu

Na osmom Takmičenju somelijera Srbije biće odabran najbolji srpski pripadnik ove profesije, koji će dobiti šansu i da zastupa našu zemlju na međunarodnim takmičenjima

novost somelijeri srbije odmeriće snage u martu vinski magazin vino fino
Osmo Takmičenje somelijera Srbije održaće se u nedelju, 22. marta 2020. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, u organizaciji Udruženja somelijera Srbije SERSA.

Ovo će biti prilika da se odmere veštine najboljih predstavnika profesije koja u Srbiji jača iz godine u godinu, kao i da se među njima odaberu oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim somelijerskim nadmetanjima. Pravo učešća imaju sertifikovani somelijeri - članovi Udruženja somelijera Srbije, Udruženja somelijera Vojvodine, Asocijacije somelijera Šumadije i Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga. I ovog puta očekuje se izuzetno visok kvalitet nadmetanja koje udruženje SERSA organizuje u skladu sa najvišim svetskim standardima, i uz prisustvo najuglednijih sudija iz celog sveta, članova ASI (Međunarodne asocijacije somelijera) čiji je SERSA veoma uvažen član.

Prošlo Takmičenje somelijera Srbije donelo je Srbiji i najveći dosadašnji uspeh na međunarodnoj sceni: pobednik nadmetanja održanog 2017. godine, Vuk Vuletić, postao je 2018. godine i najbolji somelijer Balkana, a prošlog marta, na takmičenju Best Sommelier of the World održanom u Antverpenu, ušao je među devetnaest najboljih somelijera na svetu.

Dosadašnji pobednici Takmičenja somelijera Srbije su:

2017. Vuk Vuletić
2014. Srđan Janjić
2012. Minja Petrović
2010. Đurđa Katić
2008. Đurđa Katić
2006. Stevan Rajta
2004. Stevan Rajta

Povezani unosi