Početna»Novosti»Sotbi je lansirao svoju liniju od dvanaest vina
01.11.2019.

Sotbi je lansirao svoju liniju od dvanaest vina

Kolekcija se sastoji od vina iz Francuske, Italije i SAD, a cena je iznenađujuće umerena

novost sotbi je lansirao svoju liniju od dvanaest vina vinski magazin vino fino
Legendarna kuća Sotbi lansirala je svoju liniju vina, na taj način još više šireći svoj sve ambiciozniji prodor u vinski svet. Jedan od najčuvenijih luksuznih brendova na svetu od prošlog ponedeljka nalazi se i na etiketama vina koja će pre svega služiti kao otmeni, a ne preskupi pokloni namenjeni kupcima nekretnina: Sotbi se, osim aukcijama, bavi i prodajom luksuznih nekretnina.

U kolekciji vina nalazi se dvanaest etiketa. Među njima je prvo vino koje je kuća Sotbi brendirala, šampanjac Grand Cru Blanc de Blancs, a tu su i dva vina iz Burgundije, tri iz Bordoa i dva iz doline Loare. Italija je zastupljena sa jednim vinom od sorte nebiolo i jednim prosekom. Oba vina iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze iz Kalifornije, iz doline Sonoma.

- Tokom poslednje godine radili smo sa nekim od naših omiljenih vinarija i sada smo lansirali ovu seriju vina sa veoma atraktivnom cenom - navode u Sotbiju.

- Sva vina odabrana su zbog svog izvrsnog kvaliteta, dobrog odnosa cene i kvaliteta i po tome što su tipična za svoju regiju - objašnjavaju u ovoj kući, a kritičar Njujork Tajmsa Florens Fabrikan napisala je da su vina "odlično napravljeni, školski primeri pojedinih sorti, kategorija i regija".

Cene su iznenađujuće umerene za vina koja nose etiketu Sotbi: pojedinačne boce koštaju od 17 do 38 dolara, a kupci mogu da se opredele i za kupovinu paketa sa šest do dvanaest boca vina, cene od 150 do 325 dolara.

Što se agenata kuće za nekretnine Sotbi tiče, oni za cenu vina ne moraju da brinu: vina će biti dostupna svim agentima radi poklanjanja klijentima pri potpisivanju ugovora o kupoprodaji.