Početna»Novosti»Srbija među 20 top destinacija za 2022!
23.11.2021.

Srbija među 20 top destinacija za 2022!

Urednici portala Conde Nast Traveller imaju samo reči hvale za srpsku gastro i vinsku scenu

novost srbija među 20 top destinacija za 2022 vinski magazin vino fino
Prema ocenama prestižnog američkog turističkog portala Conde Nast Traveller, Srbija je jedna od dvadeset top destinacija koju treba posetiti u 2022. godini. Mesto joj je pripalo, nekako očekivano, u kategoriji gastronomije (Best for foodies), a urednici portala u opisivanju Srbije posebno su se osvrnuli na gastronomiju, vina iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore, ugostiteljske objekte, glavne pretendente na Mišlenove zvezde, uz zanimljiv opis generalno dobre energije glavnog grada.

- Prepuna grčkih, turskih, mađarskih i balkanskih uticaja, nije iznenađenje da je Srbija, a ponajviše njena živahna prestonica Beograd, privukla pažnju Mišlenovih gastro inspektora koji su dolazak čuvenog vodiča, posle prošlogodišnjeg odlaganja, najavili za 2022. godinu - tako počinje preporuka za Srbiju kao jednu od top dvadeset turističkih destinacija za narednu godinu u Conde Nast Traveller portalu.

- Svako može da nagađa ko će stići do Mišlenove zvezde, ali imena o kojima pričaju gastro blogeri i vodiči uglavnom se svode na arhitektonski izuzetan Salon 1905, uvek popularan Magelan u kom se služe smela guščija džigerica i predjela od bele čokolade i Enso koji vode kuvari Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković koji će vam ponuditi zeca sa sladoledom od banane i karija.

Uz gorepomenuta tri restorana, favorita za Mišlenovu zvezdu prema urednicima Conde Nast Traveller portala, preporuka nikako ne bi smela da izostane ni kada su u pitanju srpska vina, iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore.