Početna»Novosti»Srebro u Francuskoj za Omnibus Lector 2015
10.07.2017.

Srebro u Francuskoj za Omnibus Lector 2015

Šardone vinarije Erdevik osvojio je priznanje na prestižnom takmičenju Citadelles du Vin, u kategoriji vina u cenovnom opsegu od 12 do 20 evra

novost srebro u francuskoj za omnibus lector 2015 vinski magazin vino fino

Vino Omnibus Lector 2015 vinarije Erdevik osvojilo je srebrnu medalju u kategoriji vina od 12 do 20 evra na prestižnom takmičenju Citadelles du Vin!

Ovo ocenjivanje se organizuje po striktnim pravilima i nadzorom Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino (OIV). Nadmetanje je deo VINOFED asocijacije, koja okuplja 12 globalno najvažnijih vinskih takmičenja.

Ramazi Inaišvili, menadžer prodaje u Erdeviku, kaže za Vino & Fino da je ceo tim ove vinarije oduševljen priznanjem:

- Ova nagrada nam znači puno jer je to naše prvo međunarodno priznanje. To je veliki podstrek za nas i znak da smo na pravom putu, da smo pogodili pravac onoga što se sada u Evropi pije, kao i da smo postupili ispravno kada smo konkurisali u toj cenovnoj kategoriji - kaže Inaišvili i dodaje da se sada u Evropi traže baš takvi šardonei:

- U njemu nema previše drveta. Odležavao je pola godine u baricima od 500 litara. Mislim da smo postigli balans između svežine šardonea i zaobljenosti koju daje barik. Uložili smo puno truda u to vino i sada vidimo njegov veliki potencijal i perspektivu da u narednim godinama da još više. Ovo vino će u naredne dve - tri godine biti na vrhuncu, lepo sazreva u boci i preporučujemo ljudima da ga čuvaju jer će samo dobijati na kvalitetu - rekao je Inaišvili.

Svake godine u maju više od 50 vrhunskih profesionalnih degustatora iz celog sveta okuplja se u gradiću Burgu, nedaleko od Bordoa, kako bi između 1.200 uzoraka vina, koliko im u proseku stigne svake godine, odabrali najbolja. Ove godine je na takmičenje Citatelles du Vin pristiglo je 1359 uzoraka iz 36 država. Vina je ocenjivalo 54 degustatora organizovanih u 9 komisija.

Omnibus Lector 2015 je vino od šardonea, odležalo u bariku, intenzivnih aroma tropskog voća uz naznaku vanile i biskvita, koje se, kako proizvođač savetuje, odlično slaže sa škampima u sosu od limunove trave.