Početna»Novosti»Srećan vam četvrti Dan prokupca!
14.10.2019.

Srećan vam četvrti Dan prokupca!

Vinski simbol Srbije i ove godine slavi se širom Srbije i Evrope manifestacijom Međunarodni dan prokupca, a centralni događaj, Salon prokupca, počinje u 16h u Bitef Art Kafeu u Beogradu

novost srećan vam četvrti dan prokupca vinski magazin vino fino
Kao i prošle godine, Međunarodni dan prokupca osvanuo je u znaku miholjskog leta: nema nijednog izgovora da se ovaj prelep dan ne iskoristi za odlazak na neki od događaja kojim se i ove jeseni slavi dan autohtone srpske sorte! Najvažniji događaj dana odigrava se od 16 časova u beogradskom Bitef Art Kafeu, gde će srpski vinari na Salonu prokupca predstaviti svoja vina napravljena od ove drevne sorte. Dešavanje traje sve do 21 čas.

U vinoteci Vine & Pleasure u punom jeku su radionice na kojima Tomislav Ivanović i Igor Luković predstavljaju nove trendove i autentična vina iz cele Srbije, kao i vina iz najboljih župskih vinograda.

Širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Holandiji, Mađarskoj i drugim zemljama Evrope i sveta, u vinotekama, vinskim barovima i restoranima, održavaće se programi posvećeni vinima od naše autohtone sorte - degustacije, promocije, tematske večere...

Sve događaje u vezi sa Danom prokupca možete pratiti i na društvenim mrežama, koristeći heštegove #DanProkupca i #ProkupacDay.