Početna»Novosti»Srpsko pivo je najbolji stout na svetu!
10.09.2021.

Srpsko pivo je najbolji stout na svetu!

Na takmičenju The World Beer Awards pivo Salto Stout beogradske pivare Salto osvojilo je prvu nagradu u kategoriji stout piva sa dodatkom ovsa

novost srpsko pivo je najbolji stout na svetu vinski magazin vino fino
Pivo Salto Stout, koje je proizvela beogradska pivara Salto, osvojilo je prvu nagradu u kategoriji stout piva sa dodatkom ovsa (oatmeal stout) na prestižnom globalnom takmičenju The World Beer Awards! Ovo izvanredno priznanje za domaću kraft scenu dodeljeno je za pivo koje tvorci opisuju kao piće intenzivnog ukusa i kremastog tela, sa aromama mlečne čokolade, lešnika i kafe.

The World Beer Awards je deo međunarodnog takmičenja The World Drinks Awards, koje se održava pod pokroviteljstvom veoma važnog vebsajta TheDrinksReport.com, možda i najvećeg onlajn resursa za profesionalce u svetu alkoholnih pića.

Oatmeal stout je pivo u kome se nalazi ovas, sastojak koji se krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka dodavao pivu i radi ukusa i radi zdravlja, budući da je ovakvo pivo smatrano za važan dodatak ishrani bolesnika i dojilja. Danas ova kategorija dobija na popularnosti u kraft svetu, zahvaljujući snažnom, plemenitom ukusu, kremastoj teksturi i lepoj, dugotrajnoj peni. Vest da je jedna srpska pivara osvojila prvu nagradu na ovom takmičenju veliki je podsticaj za naše kraft majstore koji iz godine u godinu stvaraju sve bolja piva, koja su u svakom pogledu uklopljena u trendove na današnjoj, izuzetno dinamičnoj pivskoj sceni sverta.

Pivara Salto ima sedište u Beogradu, gde se u objektu kapaciteta 600.000 litara piva godišnje proizvodi pet tipova piva, pale ale, IPA, lager, wit i stout. Pivara je osnovana 2015. godine, a danas se njeni proizvodi mogu naći u oko 350 objekata širom Srbije.