Početna»Novosti»Stigao je novi Kremen Kamen
13.04.2021.

Stigao je novi Kremen Kamen

Na tržište je upravo pušten premijum kaberne sovinjon vinarije Matalj iz berbe 2017, ovenčan zlatom sa Dekantera i spreman za dugo odležavanje i sazrevanje

novost stigao je novi kremen kamen vinski magazin vino fino
Novi Kremen Kamen iz 2017. godine pušten je u prodaju! Čuveni negotinski kaberne sovinjon, na međunarodnim takmičenjima jedno od najviše rangiranih srpskih crvenih vina i dvostruki osvajač zlatne medalje na prošlogodišnjem Dekanterovom ocenjivanju, od ove sedmice stiže u vinoteke i restorane u najnovijem izdanju.

- Kremen Kamen iz 2017. je, po mišljenju celog našeg tima, možda najbolji do sada, odnosno, vino koje je najbliže postavljenom idealu za naš kaberne sovinjon - kaže vlasnik vinarije Matalj, Nikola Mladenović.

- Godina je dala idealne uslove u našem vinogradu Kremenjača, sa jednom julskom kišom u savršeno vreme i generalno toplim letom uz dugu, suvu i umerenu jesen. Dobili smo grožđe puno ekstrakta, sa složenim mirisima i savršene fenolne zrelosti. Za sada, mislimo da će ovo biti jedna od godina za pamćenje u prethodnoj deceniji. U smislu razvoja, Kamen iz 2017. je još uvek mlado vino, tek na svom početku, ali boce iz 2016. odavno su rasprodate, a tržište ima svoje zahteve, tako da smo odlučili da ga pustimo u prodaju - dodaje Mladenović.

Kremen Kamen je premijum vino vinarije Matalj, sa posebnog teroara iz vinograda na potezu Kremenjača, smeštenog iznad sela Tamnič u negotinskom rejonu. Veoma ekstraktivno, sa obiljem mirisa crnog voća, kedrovine i eukaliptusa, odlikuje se i moćnom strukturom, izvanrednom svežinom i potencijalom za odležavanje.

U ranijim berbama, Kremen Kamen osvajao je nekoliko puta regionalne trofeje i zvanje najboljeg crvenog vina Srbije i Balkana, a prošle godine na Dekanterovom ocenjivanju osvojio je zlatnu medalju za dve različite berbe, 2016. i 2017. Dekanterove sudije vinu su dodelile vrtoglavih 95 poena, opisujući primerak iz 2017. kao kompleksno vino snažnog mirisa kupine i crne ribizle, prepoznajući u njemu i fine začine, odlične tanine i impresivnu završnicu.

- Ovo je vino sa finesom, stvoreno da traje - zaključili su Dekanterovi stručnjaci.

Povezani unosi