Početna»Novosti»STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIĆ
17.09.2018.Petar Ristović

STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIĆ

Održan je treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić, na kom su gulaše kuvali vojvođanski somelijeri, ugostitelji i trgovci

novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
Počelo je sa po čašicom fine jabukovače, uz sremački doručak: ’leba i masti i toplu gibanicu... Tako zagrejani takmičari, tačno u 10 sati protekle subote, počeli su sa seckanjem luka i loženjem vatri pod kotlićima. Treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić ove godine okupio je čak devet ekipa sastavljenih uglavnom od somelijera, članova vojvođanskog udruženja, uz par timova koje su činili vinski distributeri, ugostitelji, pa i sami vinari.

Ove godine, vinski znalci u fruškogorskoj vinariji Deurić su se takmičili u kuvanju junećeg gulaša na dugom saftu, za šta su na raspolaganju imali četiri sata.

- Žiri je imao težak posao, jer su nijanse odučivale o pobedniku – istakao je predsednik žirija Robert Čevari, sekretar Udruženja somelijera Vojvodine, i dodao:

- Takmičara ove godine imamo više nego ranije, a izgleda i da su se dobro spremili. Skoro da niko nije promašio temu, većina gulaša bila je fino začinjena i pripremljena kako treba.

Uz Čevarija, žiri su činili Marija Bojović iz vinarije Deurić, kao i eno-gastro bloger Đorđe Pešić.

Prvo mesto osvojio je iskusni dvojac iz kompanije Corp, koji je skuvao savršeno izbalansiran gulaš, začinjen prvoklasnom paprikom, prave gustine safta, sa mekim, ali ne raskuvanim kockicama mesa. Na drugom mestu našla se ekipa Radinačka strast iz Velikih Radinaca, kojoj nije bilo teško da na takmičenje dođe čak do Male Remete, dok je treće mesto zauzeo tim vinoteke Vino i tako to.

Dan u vinariji Deurić ispunjen je i obilaskom vinograda, probom mladih vina i druženjem uz slasne sremačke zalogaje.

- Ova manifestacija se kod nas održava treći put, i raduje me što ima sve više takmičara. Na ovaj način okupljamo naše prijatelje iz posla, somelijere, ugostitelje i trgovce, da se opustimo malo pred kraj berbe grožđa - rekao je direktor vinarije Mirko Niškanović, dodajući:

- Već smišljamo kulinarsku temu za narednu godinu!

U galeriji možete pogledati fotografije sa ovog lepog događaja na Fruškoj gori.

Foto-galerija

novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino
novost strasno i slasno u vinariji deuriĆ vinski magazin vino fino