Početna»Novosti»Takmičenje BIWC naredne godine u Beogradu!
09.06.2019.

Takmičenje BIWC naredne godine u Beogradu!

Ovo je ogromna prilika za srpsko vinarstvo koje poslednjih godina postiže sve veće uspehe i zaslužuje širu promociju, istakla je direktor BIWC Galina Niforu

novost takmičenje biwc naredne godine u beogradu vinski magazin vino fino
Iz Sofije je stigla jedna od najlepših vesti za srpsku vinsku scenu poslednjih godina! Veliko, upravo završeno ocenjivanje BIWC - Balkans International Wine Competition - od sledeće godine seli se iz Sofije i kreće na put po zemljama Balkana. Svake godine će druga zemlja biti domaćin ovog sve važnijeg ocenjivanja, a čast da otvori novo poglavlje u životu BIWC pripala je Beogradu!

Galina Niforu, direktor BIWC i veliki prijatelj srpskog vinarstva, u izjavi povodom ove veoma bitne odluke rekla je da je presrećna zbog promene koncepta BIWC:

- Dragi prijatelji vina Balkana, ništa me ne čini srećnom kao proglašenje ovog velikog koraka unapred koji smo odlučili da napravimo kako bi naša fantastična balkanska vina promovisali na još bolji način. Velika vest sa ovogodišnjeg BIWC-a je to da razdvajamo takmičenje i festival, i da će domačin narednog BIWC biti Beograd i Srbija - navela je Galina Niforu.

Galina Niforu je dodala da je jedan od najvažnijih faktora u ovoj odluci bio kvalitet vina iz Srbije:

- Pre svega, vina iz Srbije su sve kvalitetnija iz godine u godinu. Ovo će biti šansa da se profesionalci iz sveta vina fokusiraju na ovu prelepu zemlju sa sjajnim ljudima i da osete njihov duh. Naša ideja je da se paralelno prave degustatorske sesije i posete vinarijama, kako bi se sudije bolje upoznale sa vinima iz Srbije. A činjenica da će u Srbiju doći najmanje četiri nosilaca titule Master of Wine, zajedno sa drugim veoma istaknutim ljudima iz sveta vina, staviće ovaj region u žižu - govori Galina Niforu.

Direktor BIWC najavila je i da je ovo samo početak velikog vinskog karavana po Balkanu tokom koga će i druge zemlje dobiti mogućnost da se predstave vinskom svetu:

- Radićemo ovako u različitim zemljama, i nadamo se da će lokalne vinarije razumeti koliko koristi imaju od ove odlike i da će nas podržati - rekla je Galina Niforu, objasnivši da će sam vinski festival ostati u Sofiji, na svojoj novoj lokaciji pod vedrim nebom, pored Nacionalne palate kulture - rekla je Galina Niforu, zaključivši:

- Živeli i vidimo se u Beogradu na BIWC 2020!

Povezani unosi