Početna»Novosti»Takmičenje somelijera Srbije zakazano je za jul!
25.05.2020.

Takmičenje somelijera Srbije zakazano je za jul!

Pronađen je novi termin za nadmetanje koje je trebalo da bude održano u martu

novost takmičenje somelijera srbije zakazano je za jul vinski magazin vino fino
Nakon odlaganja zbog pandemije virusa korona, određeni su novi datumi za održavanje Osmog takmičenja somelijera Srbije! Nadmetanje najboljih somelijera u našoj zemlji, koje je trebalo da se održi 22. marta, upravo je zakazano za 18. i 19. jul u hotelu Hajat u Beogradu.

- U dogovoru sa rukovodstvom hotela Hajat, imamo nove dane za održavanje 8. Takmičenja somelijera Srbije, a to su 18 i 19. jul 2020. godine. U ime Upravnog odbora SERSA i svih nas pozivam sve zainteresovane somelijere da prihvate izazov i uzmu učešće na takmičenju za najboljeg somelijera Srbije. Pravo učešća imaju svi članovi sa izmirenim obavezama - članarinom za 2020. godinu - rekao je predsednik udruženja SERSA, Dejan Živkoski.

Rok za dostavu prijava takmičara je 30. jun 2020. godine, a prijave za takmičenje koje je trebalo da bude održano u martu odbačene su i svi takmičari moraju da se prijave ponovo, navode u udruženju SERSA. Prijave mogu podneti članovi Udruženja somelijera Srbije, Udruženja somelijera Vojvodine, Asocijacije somelijea Šumadije, Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga i Udruženja somelijera Jugoistočne Srbije.

Prethodno takmičenje održano je 2017. godine, a pobednik, Vuk Vuletić godinu dana kasnije postao je i najbolji somelijer Balkana. Prošlog marta je, kao predstavnik Srbije, učestvovao na takmičenju Best Sommelier of the World u Antverpenu i ušao u najboljih devetnaest somelijera na planeti.

Dosadašnji pobednici Takmičenja somelijera Srbije su:

2017. Vuk Vuletić
2014. Srđan Janjić
2012. Minja Petrović
2010. Đurđa Katić
2008. Đurđa Katić
2006. Stevan Rajta
2004. Stevan Rajta

Povezani unosi