Početna»Novosti»TEKSAŠKI MASAKR MACERIRANIM TRAMINCEM
25.01.2023.

TEKSAŠKI MASAKR MACERIRANIM TRAMINCEM

Pili smo, uživali i utapali sumnje i predrasude u sokovima, sosovima i maceriranim vinima do kasno u noć.

novost teksaŠki masakr maceriranim tramincem vinski magazin vino fino
Dobro, možda smo malo preterali u naslovu, ali asocijaciju na čuveni film teško da možemo da preskočimo. Dakle, masakrirali smo svaku sumnju da uz burgere, slasna svinjska rebra, zadimljeno drpano prase, brisket i slična jela prepuna aroma, sokova, začina i slasti ne možete uspešno da uparite vina. Možete, i te kako! Sinoć smo u lokalu Holy Smokes u Cetinjskoj sa zadovoljstvom svedočili savršenom uparivanju verovatno najboljeg teksaškog roštilja (Texas Barbecue) na Balkanu sa upečatljivim vinima vinarije Bikicki. Holly Smokes je beogradsko mesto za pravi pravcijati roštilj iz tradicije američkog Juga, posebno poznato po brisketu i rebrima dugo pečenim u smokeru. Momci su svoju tehniku doveli do savršenstva!

Uz slasno meso uživali smo u tri etikete Đorđa Bikickog.
Neočekivano, počeli smo sa novom berbom traminca Moma, 2021. godina sa više svežine donosi stilski odmak od 2020. Ovaj intenzivni traminac pun tropike, mirisa ruže i citrusa izvanredno je ispratio svinjetinu, noseći se sa pikantnošću bez po muke. Ništa manje dobar nije bio ni sovinjon SO 2020, kome je piletina legla savršeno. Duboki bakarni griđo CU 2021 pokazao je svoje šljivasto - trešnjaste arome i čvrstu strukturu na pravi način uz brisket i - posebno - sočni burger.

Pili smo, uživali i utapali sumnje i predrasude u sokovima, sosovima i maceriranim vinima do kasno u noć. U međuvremenu smo saznali i neverovatnu činjenicu da se Bikicki vina izvoze, prodaju i piju u Teksasu i to mnogo više nego u Srbiji za godinu dana. Možda je došlo vreme da to promenimo!