Početna»Novosti»Teroar u fokusu: bliži se konferencija o prokupcu!
12.10.2021.

Teroar u fokusu: bliži se konferencija o prokupcu!

Događaj Prokupac – rođen u Srbiji okupiće proizvođače vina od prokupca, stručnjake, somelijere i sve one koji vina od prokupca prate od čokota do čaše

novost teroar u fokusu bliži se konferencija o prokupcu vinski magazin vino fino
I ove godine će u sklopu obeležavanja Dana prokupca biti održana i konferencija Prokupac – rođen u Srbiji na kojoj će 15. oktobra, u hotelu Radisson Collection u Beogradu, biti sučeljena mišljenja o našoj autohtonoj sorti i njenim dometima i mogućnostima – prošlim, sadašnjim i budućim. Na konferenciji će biti održana dva masterklasa i dve radionice koje će voditi ugledni vinski stručnjaci.

Prva tema dana biće Prokupac i teroar. Masterklas će voditi dr Miroslav Nikolić sa Instituta za interdisciplinarna istraživanja, koji će govoriti o složenim vezama između sorte i podneblja. Nakon toga, naš veoma poznati somelijer Dušan Vranić. koji živi i radi u SAD, održaće radionicu – komparativnu analizu pod nazivom Prokupac na svetskoj vinskoj karti. Pretposlednji događaj konferencije biće masterklas Potencijal za odležavanje i razvoj aromatskog profila prokupca, koji će voditi dr Ričard Fister iz Švajcarske.

Poslednji događaj okupiće naše poznate vinare koji će na radionici Moja vizija prokupca predstaviti svoje snove o krajnjim izražajnim i kvalitativnim granicama naše autohtone sorte. Na listi učesnika su Radovan Đorđević, Kosta Botunjac, Mladen Dragojlović, Aleksandar Marinković, Marko Marjanović i Vladan Stanojlović Kika.

Satnica radionice može se pogledati na zvaničnom sajtu manifestacije. Informacije i rezervacije: zdenka.kostic@vf.rs.

Povezani unosi