Početna»Novosti»Tikveš predstavio prvo vino od organskog grožđa
15.02.2023.

Tikveš predstavio prvo vino od organskog grožđa

Domaine Lepovo Chardonnay 2021 premijerno je degustiran tokom proslave Svetog Trifuna

novost tikveš predstavio prvo vino od organskog grožđa vinski magazin vino fino
Na ovogodišnjem tradicionalnom obeležavanju Svetog Trifuna, praznika vinogradara i vinara, vinarija Tikveš predstavila je svoje prvo vino napravljeno od sertifikovanog organskog grožđa Domaine Lepovo Chardonnay iz berbe 2021. Prateći, kako su saopštili u ovoj velikoj vinskoj kući, savremene svetske trendove u gajenju grožđa i proizvodnji vina, Tikveš se opredelio za organsku proizvodnju na lokalitetu Lepovo.

- Novi pravac proizvodnje organskog grožđa deo je strategije i aktivnosti održivog razvoja i zelene transformacije vinarije. Potrošači, posebno nove generacije, postaju svesniji organske proizvodnje i žele da konzumiraju proizvode koji su proizvedeni u skladu sa prirodom. Idući u korak sa potrebama potrošača, Tikveš od sada proizvodi autentična vina od organskog grožđa, koja sve više postaju glavni izbor širom sveta - saopštavaju iz Tikveša.

Prvo vino od sertifikovanog organskog grožđa Domaine Lepovo Chardonnay 2021 uskoro će biti dostupno potrošačima, a u narednom periodu, najavljuju u Tikvešu, sva vina Domaine Lepovo proizvodiće se od organskog grožđa.

Predstavljanje novog vina bilo je deo tradicionalne manifestacije tokom koje je obavljeno zimsko orezivanje vinove loze, a kolege iz vinskog sveta, diplomate i poznavaoci vina imali su jedinstvenu priliku da probaju prvo sertifikovano organsko vino.

Svetozar Janevski, predsednik UO Tikveš na svečanosti u Kavadarcima