Početna»Novosti»Tri autentična ukusa za prefinjeno uživanje
27.11.2019.

Tri autentična ukusa za prefinjeno uživanje

Dva džina koji u kombinaciji sa Švepsom daju savršen balans ukusa

novost tri autentična ukusa za prefinjeno uživanje vinski magazin vino fino
Schweppes ne prestaje da donosi iznenađenja. Zahvaljujući svom suptilnom, penušavom i gorkom ukusu, kristalno čistom izgledu, kao i čvrstom karakteru koji neguje od prvih dana, Schweppes је stekao poverenje svih. Eleganciju, stil i ekskluzivnost kao deo svoje reputacije koju Schweppes pažljivo gradi kroz svoju istoriju, ova kuća pokazuje i kroz odabir i kombinaciju pića sa kojima stvara poseban doživljaj. Uvek donosi nesto novo, spreman za avantru, nova iskustva i nove ukuse. Predstavljamo vam dva, koја u kombinaciji sa poznatim reskim i penušavim pićem stvaraju posebno zadovoljstvo i čisto uživanje.

ТНЕ BOTANIST GIN

The Botanist super premijum džin se proizvodi na škotskom ostrvu Islay, u destileriji Bruichladdich koja je nastala 1881. godine. ldejni tvorac је Jim McEvans, koji је od 40 biljaka izabrao 22 za koje je verovao da mu pružaju savršen balans ukusa koje је trazio, i tako napravio prvi i jedini džin sa ovog ostrva. Ove autentične i aromatične biljke se beru ručno tokom cele sezone pre nego sto završe u destileriji u okviru finalnog procesa proizvodnje. Čuveni Lemond kazan u kome se vrši destilacija napravljen је 1959. godine i veoma je redak i jedinstven. Ima kapacitet od 15,000 lіtara, a zbog svog neprivlačnog izgleda dobio је naziv "Ružna Beti". Specijalno је konstruisan tako da radi sporije, prva destilacija traje 17 sati, a rezultat je džin izuzetne kompleksnosti, cvetnih aroma i duge zaokruženе završnice, kao i visokog procenta alkoholа od 46% sto ga dodatno izdvaja od ostalih. U vremenu kada se pojavljuje sve veći broj industrijskih džinova, The Botanist је jedan od retkih primera ručno i s ljubavlju stvaranog džina.

BULLDOG GIN

U zelji da kreira prvi moderni džin, proizveo ga je preduzetnik Anshuman Vohra 2007. godine. U Evropu stiže 2009 za vreme ekspanzije džina u Španiji. Slede globalna ekspanzija ovog pića i zastupljenost u više od 55 zemalja, a 2017. postaje deo Campari grupe. Nastanak ovog jedinstvenog napitka odvija se u pet interesantnih faza. Prva je ona u kojoj se žitni neutralni alkohol od 96% obogaćuje рrirodnim ukusima i mirisima 12 vrsta biljaka u bakarnoj posudi, što oslobađa esencijalna ulja i stvara paru. U drugoj para prolazi kroz kondenzator, čime se ponovo stvara tečnost, odnosno esencija. U trećoj se 76% alkohola sjedinjava sa neutralnim alkoholom na bazi pšenice. U četvrtoj se tečnost razgrađuje demineralizovanom vodom do potrebne čistoce za flaširаnje, tačnije do 40% alkohola. U petoj se proverava da li proizvod zadovoljava visoke standarde arome i ukusa, nakon čega se flaša označava punim imenom: Bulldog London Dry Gin. Smelost ovog džina ogleda se u njegovoj prepoznatljivoj, prefinjenoj, crnoj boci u kojoj se nalazi svetla tečnost.

Pravljenje dobrih kombinacija zahteva upornost i stil. Šveps је piće čvrstog karaktera, a džin je onaj elegantni sastojak koji mu daje poseban šmek. Kada pomešate čvrst karakter i eleganciju sjajnih ukusa, nova avantura počinje.