Početna»Novosti»Tri medalje za Lastar na takmičenju IWC
09.05.2019.

Tri medalje za Lastar na takmičenju IWC

Bronzana priznanja su osvojila vina Chardonnay Triangl 2016, Pinot Noir Lastar 2016 i Chardonnay Lastar 2017

novost tri medalje za lastar na takmičenju iwc vinski magazin vino fino

Vrhunska vina vinarije Lastar: Chardonnay Triangl 2016, Pinot Noir Lastar 2016 i Chardonnay Lastar 2017 osvojila su bronzane medalje na IWC (International Wine Challenge) u Londonu. Reč je o jednom od najznačajnijih međunarodnih vinskih ocenjivanja, koje se već 35 godina zaredom održava u britanskoj prestonici, na kojem uzorke prispele iz celog sveta ocenjuje preko 150 sudija, od kojih je nekoliko desetina sa titulom MW.

Ovaj kredibilitet IWC duguje pre svega višedecenijskoj tradiciji, odličnoj organizaciji, te visoko kvalifikovanom sudijskom sastavu. Nekoliko hiljada uzoraka vina dolazi iz celog sveta i učestvuje u barem tri degustaciona panela, gde ih, svako pojedinačno, testira najmanje 12 sudija. Samo najbolji primerci, koji ispune najviše kriterijume zahtevnog sudijskog tima, zaslužuju da se okite najvišim odličjima. Zbog tih činjenica, mnogi ovo takmičenje smatraju i za najstrožije u ocenjivanju.

Uspeh na IWC-u je dobra preporuka za vina vinarije Lastar potrošačima širom sveta, ali je takođe značajan i za promociju levačkog vinogorja van granica naše zemlje.