Početna»Novosti»Twin Tigers džin zablistao je u Dubrovniku
10.02.2024.

Twin Tigers džin zablistao je u Dubrovniku

Koktel koji je osvojio zlatnu medalju na takmičenju barmena Royal Gourmet napravljen je sa džinom srpske vinske kuće Matijašević

novost twin tigers džin zablistao je u dubrovniku vinski magazin vino fino
Koktel Boka, koji je pripremio Marko Dragić, oduševio je žiri takmičenja Royal Gourmet
Marko Dragić iz Udruženja barmena Crne Gore osvojio je zlatnu medalju na takmičenju barmena Royal Gourmet u Dubrovniku. Marko je prikazao koktel Boka za koji je koristio Twin Tigers Craft & Terroir džin iz Srbije, koji pravi vinska kuća Matijašević.

Dubrovnik Royal Gourmet je manifestacija posvećena umetnosti hrane i pića, održana od 6. do 10. februara. U inspirativnom okruženju Dubrovnika nadmetali su se đaci ugostiteljsko-turističkih škola, konobari, šefovi, pica majstori, bariste...Osim kroz takmičenja, veština pripreme jela i pića prikazana je i kroz radionice, master klasove i degustacije.

Twin Tigers, sa kojim je pravljen "zlatni" koktel u Dubrovniku, zanatski je džin sa pečatom šumadijskog teroara. Ručno je pravljen u ograničenoj seriji i destilisan u bakarnim kazanima. Karakter mu daje veoma aromatična divlja kleka iz šuma planine Golije.

- Tigrovi blizanci, koji simbolizuju božansku snagu i moć, čuvaju rigorozne standarde zanatske proizvodnje i selekciju najfinije kleke i biljaka. Rezultat ove posvećenosti je jedinstveni džin vrhunskog kvaliteta – ističu u kući Matijašević.