Početna»Novosti»U Beogradu je održano veče kubanskih cigara
01.03.2021.

U Beogradu je održano veče kubanskih cigara

Dvadeseset i pet najvećih srpskih ljubitelja cigara okupilo se na skupu Habanos Festival Tribute, posvećenom dešavanju na Kubi koje je ove godine otkazano zbog pandemije

novost u beogradu je održano veče kubanskih cigara vinski magazin vino fino

Srpski ljubitelji cigara, koji su tokom poslednjih sedamnaest godina odlazili u "hodočašće" u Havanu, svetsku prestonicu dobrog duvana, ove godine su, umesto puta na Kubu, upriličili događaj u Beogradu po imenu Habanos Festival Tribute.

Događaj u Havani, na kome se svake godine okuplja više od 1.500 ljubitelja cigara, ove godine otkazan je zbog pandemije bolesti kovid 19, pa naši poznavaoci cigara nisu dobili priliku da se na licu mesta upoznaju sa novitetima Habanos SA produkcije i uživaju u bogatom programu festivala u Havani. Iz tog razloga, doneta je odluka da se za 25 najvatrenijih ljubitelja cigara, u hotelu Hajat organizuje dešavanje na kome će se, uz poštovanje svih epidemioloških mera, osetiti dah Havane u Beogradu.- Naši ljubitelji cigara su se dotgovorili i okupili da se prisete prethodnih festivala i doživljaja iz Havane. Okupili su se u crnim odelima kao nekad u Havani - rekao je Zdravko Brkić, veliki srpski poznavalac cigara i predsednik Cigar Society Club-a.

Najveći srpski ljubitelji cigara uživali su u selekciji Ramon Allones cigara. Uz Brugal Mojito, pre ručka, gosti su uživali u dimu Ramon Allones Small Club Coronas, a posle toplog predjela sve prisutne obradovale su cigare Ramon Allones Specially Selected. Hotel Hajat briljirao je sa ponudom hrane koju je pretpremijerno pratila selekcija vina iz kuće Budimir. Uz pastu sa tartufima poslužena je nova berba vina Projekat X, a uz glavno jelo je posluzena Svb Rosa 2011.

Cigara večeri je bila Ramon Allones Selection No.2, limitirana edicija iz 2019. godine, a u kojoj su gosti uživali uz čokoladni kolač šefa kuhinje i rum Brugal 1888.