Početna»Novosti»U Metrou predstavljen Beyond Burger na bazi biljaka
16.05.2019.

U Metrou predstavljen Beyond Burger na bazi biljaka

Proizvod kompanije Beyond Meat uskoro će biti dostupan i na našem tržištu

novost u metrou predstavljen beyond burger na bazi biljaka vinski magazin vino fino
Ljubitelji burgera u Srbiji imaće uskoro priliku da isprobaju svetski hit – Beyond Burger. Šta čini Beyond Burger prepoznatljivim, ali istovremeno i potpuno drugačijim gastronomskim užitkom, pokazala je današnja degustacija u METRO HoReCa Centru.

Suštinske promene obično nastaju kada se zapitamo o stvarima koje izgledaju neupitne, ili očigledne. Kao na primer – zašto nam je potrebna životinja da bismo stvorili meso? Ili, zašto ne možemo izgraditi meso direktno iz biljaka? Upravo su to pitanja koja su dovela do inovativnih odgovora i prave revolucije u prehrambenoj industriji, čiji je jedan od predvodnika i kompanija Beyond Meat.

Da bismo razumeli šta zapravo znači stvoriti meso iz biljaka, treba da znamo da meso, kao namirnicu, definišu četiri osnovna hranljiva bloka: proteini, masti, minerali u tragovima i voda. Ovi gradivni blokovi postoje i u biljnom svetu, zbog čega je kompanija Beyond Meat došla na ideju da upravo njih iskoristi za izgradnju mesa na biljnoj osnovi – bez žrtvovanja ukusa i teksture.

Tako je nastao i Beyond Burger – burger na bazi biljaka, tačnije izgrađen od proteina graška. Izolat proteina graška, od koga je ovaj burger napravljen, nudi visokokvalitetnu, visokoproteinsku opciju za sve one koji žele da jedu zdravije, ili koji brinu o životnoj sredini i zaštiti životinja.

Gosti na degustaciji ovoj jedinstvenog biljnog burgera, uskoro u ponudi, ekskluzivno u METRO radnjama, uverili su se da je Beyond Burger podjednako sočan i ukusan kao i tradicionalni burger od govedine, kao i da se priprema na potpuno isti način. Ono što čini značajnu razliku jeste da je mnogo zdraviji od tradicionalnog burgera, zato što u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju. Beyond burger idealna je opcija za vegane, vegeterijance, one sa netolerancijom na mlečne proizvode, ali i sve koji traže visokokvalitetan proteinski obrok.