Početna»Novosti»U pripremi je veliki vodič kroz vina Mađarske
11.11.2019.

U pripremi je veliki vodič kroz vina Mađarske

Projekat Šerin Tan i Metjua Horkija "Discover Hungarian Wine: A Visitor-Friendly Guide" u celosti se finansira na Kickstarteru

novost u pripremi je veliki vodič kroz vina mađarske vinski magazin vino fino
Vinski pisci i globtroteri Metju Horki i Šerin Tan, sada već dobro poznati svim vinoljupcima u našem delu sveta po strasti sa kojom izučavaju i opisuju vina Balkana i centralne Evrope, imaju nov, vrlo ambiciozan izdavački poduhvat. Četvrta knjiga u njihovoj seriji vinskih vodiča nosiće naziv Discover Hungarian Wine: A Visitor-Friendly Guide, i u pitanju će biti sveobuhvatni i jasno razumljivi vodič kroz mađarska vina.

Ceo poduhvat finansira se isključivo preko platforme Kickstarter, gde je pre nekoliko dana počela kampanja za finansiranje ovog projekta. Metju Horki je u intervjuu za mađarski blog A Művelt Alkoholista naveo da će knjiga do detalja pokriti sve mađarske regije:

- Knjiga je namenjena profesionalcima svih nivoa koji žele da posete Mađarsku i da uče o njenom vinu. Naše knjige su do sada "gađale živac" ljudi koji vode poreklo iz zemalja o kojima smo pisali, i pomažu im da se osete u većoj meri povezanim sa svojim nasleđe - govori Horki, koji ističe da će knjiga sadržavati i tekstove koje su pisali nosioci titule Master of Wine Elizabet Gabe i Kerolajn Gilbi.

Horkiju je bilo naročito važno da istakne i da u pisanju knjige apsolutno nema nikakvog sukoba interesa:

- Mađarska vlada neće dati nikakav novac za ovu knjigu. Sav naš kapital će doći sa Kickstartera, da bismo mogli da napišemo poštenu, objektivnu i beskompromisnu knjigu o mađarskim vinima.

Kampanja na Kickstarteru trajaće do 5. decembra, do kada autori treba da prikupe iznos od 44.082 dolara. Uplate, kao i svuda na Kickstarteru, donose i različite pogodnosti u zavisnosti od visine iznosa, a za uplatu od 25 dolara dobija se specijalan, potpisani primerak ove vrlo zanimljive knjige.