Početna»Novosti»U prodaji je vino posvećeno paucima koji čuvaju podrum!
06.06.2018.

U prodaji je vino posvećeno paucima koji čuvaju podrum!

Iza ove veoma ekscentrične ideje stoji čuvena australijska vinarija d'Arenberg

novost u prodaji je vino posvećeno paucima koji čuvaju podrum vinski magazin vino fino
Poznata australijska vinarija d'Arenberg, poznata i po vrhunskim vinima i po ponekad ekscentričnim dizajnerskim zamislima, pustila je u prodaju fortifikovano vino The Daddy Long Legs čiji dizajn predstavlja pauka koji umesto tela ima bocu vina!

Fortifikovano arhivsko vino ostavio je na stranu još 1984. godine vinar Čester Ozborn, čija je porodica u tom trenutku već četiri generacije pravila vino u vinariji osnovanoj 1912. godine. Nakon dugog zrenja, stvoreno je vino starosti više od 50 godina i čuvano u podrumu koje su, kako u promotivnom tekstu navode vinari u kući d'Arenberg, od uljeza branili pauci.

- Legije paukova vrste "Daddy Long Legs" brižljivo su motrile ovo vino, a mi smo ih uznemiravali samo da bi dopunili burad - navode vinari.

Vino je kupaža sorti grenaš, širaz i mataro, fortifikovano brendijem od grožđa. Prema navodima iz vinarije, drevno vino ima arome pečenih smokava i božićnih kolača.

Vino Daddy Long Legs Extra Rare NV je izuzetno skupo - 500 australijskih dolara ili 325 evra - i može se kupiti samo u podrumu vinarije d'Arenberg.

Ova vinarija nedavno je osvojila i nagradu za dizajn: njena zgrada u obliku Rubikove kocke dobila je prestižno priznanje Good Design Award.

Povezani unosi