Početna»Novosti»U prodaji su čaše koje vino održavaju hladnim
05.12.2017.

U prodaji su čaše koje vino održavaju hladnim

Čaše neće oduševiti ljubitelje klasičnog dizajna, ali su veoma zgodne da po vrelom danu održe nisku temperaturu belog vina

novost u prodaji su čaše koje vino održavaju hladnim vinski magazin vino fino
Najnoviji hit na tržištu artikala za ljubitelje vina su čaše koje održavaju vino hladnim. Njihov dizajn neće oduševiti ljubitelje klasičnog serviranja plemenitog pića, ali su veoma zgodne da po vrelom danu održe nisku temperaturu belog vina i tako produže uživanje u piću.

Ove čaše poseduju umetke ispunjene tečnošću koja kada se zamrzne, održava nisku temperaturu oko trideset minuta, dovoljno da se natenane popije čaša belog vina. Dizajneri su se pobrinuli i za ugrađene podmetače koji će sprečiti pojavu ružnih belih krugova na lakiranom drvetu.

Cela stvar zvuči dosta "pogrešno" i veštački, ali čaše su postale instant hit na Amazonu, a korisnici kažu da ispunjavaju svoju funkciju, pogotovo ako se od njih ne očekuje da rashlade vino, već da održe temperaturu već rashlađenog pića.

Čaše za vino su prve koje su se pojavile u ponudi, a za njima su usledile i druge namenske čaše: za pivo, viski, margaritu i druge napitke koji se služe rashlađeni.

Cena seta od dve čaše je pomalo neskromnih 50 dolara.