Početna»Novosti»U subotu drugi Vinski park u Sremskoj Mitrovici
28.06.2018.

U subotu drugi Vinski park u Sremskoj Mitrovici

Više od 50 vinarija iz Srbije i regiona predstaviće više od 250 vrhunskih vina

novost u subotu drugi vinski park u sremskoj mitrovici vinski magazin vino fino

U Sremskoj Mitrovici će se u subotu. 30. juna održati drugi po redu Vinski park, manifestacija koja je već prošle godine, u mnogo skromnijem formatu, uspela u da pokaže da je publika željna promocije vinske kulture i van Beograda i Novog Sada. Lokacija događaja je ponovo gradski park u Sremskoj Mitrovici, a organizatori najavljuju impresivan broj izlagača.

- Naš cilj je da promovišemo vinsku kulturu u Sremu i približimo proizvođače njihovim krajnjim potrošačima - navode organizatori događaja, koji kažu da će ove godine više od 50 vinarija iz Srbije i regiona predstaviti više od 250 vrhunskih vina.

- Pored vina, naša želja je da publici promovišemo i male prozvođače hrane koji se na tržištu izdvajaju svojom autentičnošću i kvalitetom. U skladu sa tom željom će vam se i ove godine predstaviti 20 malih, ali vrhunskih proizvođača delikatesnih prehrambenih proizvoda - navode organizatori.

Za puni gastronomski doživljaj manifestacije i ove godine zadužen je Junior Chef Team, koji će za izlagače i posetioce kuvati u kuhinji renomiranog nemačkog proizvođača Miele, jednog od sponzora manifestacije.

Najavljen je i lep muzički program, za koji su zaduženi trio Corde Cantabile i VIS Limunada.

Degustacija vina se vrši uz kupovinu vinske čaše čija cena je 500 dinara, a po okončanoj degustaciji refundira se 200 dinara. Događaj traje od 18 do 24 sata.