Početna»Novosti»U Tikvešovom vinogradu Lepovo orezani prvi čokoti
14.02.2020.

U Tikvešovom vinogradu Lepovo orezani prvi čokoti

Tradicionalnoj manifestaciji u slavu Sv. Trifuna prisustvovao je i državni vrh Makedonije

novost u tikvešovom vinogradu lepovo orezani prvi čokoti vinski magazin vino fino
U čast Sv. Trifuna, zaštitnik lozara i vinogradara, danas su tradicionalno orezani vinogradi vinarije Tikveš na lokalitetu Lepovo, kako bi rod bio kvalitetan, a vinska godina plodna.

Orezivanje vinove loze obavili su generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević i makedonski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski. Kao i svake godine, u ceremoniji su uzeli učešća i predsednik vlade, predstavnici diplomatskog kora i političkih organizacija i saradnici vinarije Tikveš.

- Ovaj praznik simbolično označava početak novog ciklusa proizvodnje grožđa, a mi očekujemo da će ova godina biti odlična za vrhunska vina. Verujemo da ćemo nastaviti sigurnim koracima u kreiranju vina na koja smo ponosni i da će ona biti prihvaćena od potrošača u regionu i širom sveta, ali i dobiti mnogobrojna priznanja renomiranih ocenjivača. Naše aktivnosti su usmerene na globalne klimatske promene, kao što je smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. U tom cilju radimo na projektu koji će Tikveš učiniti prvom "zelenom" vinarijom u ovom delu Evrope koja radi u skladu sa principima zaštite životne sredine - rekao je generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević, čestitajući praznik lozarima i vinarima.