Početna»Novosti»U Tikvešu održano svečano orezivanje vinograda
15.02.2024.Promo

U Tikvešu održano svečano orezivanje vinograda

Običaj posvećen prazniku Svetog Trifuna ove godine bio je u znaku uvođenja novih ekoloških standarda u rad vinarije

novost u tikvešu održano svečano orezivanje vinograda vinski magazin vino fino
Vinarija Tikveš proslavila je praznik Svetog Trifuna svečanim orezivanjem vinograda na Lepovu. Događaju su prisustvovali brojni gosti - predstavnici institucija, diplomatskog kora, saradnici vinarije i vinogradari.

Ovogodišnju manifestaciju obeležilo je uvođenje ESG standarda u rad vinarije. Njihovom implementacijom Tikveš postaje jedina vinarija u regionu koja u svoje poslovanje uvodi nove progresivne aktivnosti i kulturu, dodatno ulažući u brigu o životnoj sredini i vodeći računa o doprinosu razvoju društva i dobrom upravljanju.

Goste je dočekala nova generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska, koja je u svom obraćanju istakla posvećenost Tikveša razvoju vinske industrije u regionu.

- Proizvodnja kvalitetnog vina je imperativ u radu Tikveša. To se može postići samo primenom savremenih praksi i tehnologija, primenom nauke i, što je najvažnije, postavljanjem i praćenjem najviših standarda u poslovanju. Uvođenje ESG standarda za nas i naše saradnike znači dodatni podsticaj za rast kompanije, ali i pozitivan uticaj na društvo u celini - rekla je generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska, i naglasila da Tikveš oseća dužnost da ulaže u trasiranje puta za osvajanje svetskog tržišta i izgradnju imidža.

Vinarija Tikveš predano radi na potpunoj transformaciji ka „zelenoj“ vinariji, i u okviru ovog procesa proizvodi prvo organsko vino od grožđa iz vinograda Lepovo, koristeći najsavremenije naučne metode, kao i veštačku inteligenciju u cilju zaštite vinograda i obezbeđivanja kvalitetnog grožđa, realizuje projekte koji imaju za cilj zaštitu životne sredine, smanjenje otpadnih voda, kao i smanjenje emisije CO2 i ulaganje u obnovljive izvore energije kroz ugradnju fotonaponskih uređaja. Istovremeno, Tikveš sve ovo deli sa svojim kooperantima i drugim zainteresovanim stranama u industriji.