Početna»Novosti»UMRO JE MIKI JURIŠIĆ
13.04.2018.

UMRO JE MIKI JURIŠIĆ

Napustio nas je jedan od najboljih srpskih somelijera

novost umro je miki juriŠiĆ vinski magazin vino fino
Miroslav Miki Jurišić, jedan od najboljih srpskih somelijera, preminuo je danas u Novom Sadu, posle duge borbe sa teškom bolešću. Rođen u Beogradu 1973. godine, Miki je karijeru somelijera i ugostiteljskog menadžera izgradio u Novom Sadu, radeći uvek u najboljim restoranima. Dugo godina vodio je vinsku sekciju i bio šef osoblja u Zaku, restoranu visoke kuhinje. Takođe, aktivno je radio na postavci restorana La Morena, Projekat 72 i mnogih drugih. Ne predajući se bolesti, do poslednjeg dana vodio je Wine Therapy, vinoteku i vinski bar, koji je svojom harizmom i ugledom za kratko vreme pretvorio u najpopularnije vinsko mesto u Novom Sadu.

Bio je jedan od osnivača i stubova Udruženja somelijera Vojvodine, predavač na profesionalnoj obuci i stalni član Upravnog odbora. Takođe, sarađivao je sa magazinom Vino & Fino od njegovog osnivanja, učestvujući redovno na degustacijama i ocenjivanjima vina. Miroslav Jurišić na nacionalnom prvenstvu za somelijere 2010. godine ušao je u finale, osvojivši treće mesto. Poznavao je i voleo vina i hranu i bio jedan od najboljih u poslu. Prepoznatljiv i omiljen među kolegama, vinarima, svojim gostima i učenicima, Miki je bio jedna od vodećih figura vinskog sveta u Srbiji, jedan od onih ljudi čija je strast istinska i zarazna, zbog kojih se ide u restorane i uz koje se zavoli vino.

Miroslav Jurišić iza sebe ostavio je sina, porodicu i hiljade ožalošćenih prijatelja i kolega. Sahrana će biti obavljena sutra, 14. aprila, u 13 časova, na groblju u Bačkom Jarku.