Početna»Novosti»Uručena su Mišlen priznanja za 2023. godinu
02.02.2023.

Uručena su Mišlen priznanja za 2023. godinu

U prestižnom vodiču ove godine našlo se 17 restorana, tri više nego u prethodnom izdanju

novost uručena su mišlen priznanja za 2023 godinu vinski magazin vino fino
Svečana dodela Mišlen pločica restoranima koje je ovaj prestižni gastronomski vodič preporučio za ovu godinu održana je u prostorijama Turističke organizacije Srbije. Ovo je druga po redu selekcija beogradskih restorana. Prva je bila 2022. godine kada se na listi našlo 14 restorana, dok je ove godine crvenu pločicu ponelo njih 17. Ni ovoga puta niko nije dobio čuvenu zvezdicu, kojoj su se usrdno nadali i ugostitelji i njihovi gosti.

Kako bilo, pločicu će na svoja vrata okačiti sedamnaest prestižnih beogradskih restorana, što njihovim gostima pruža prepoznatljiv pokazatelj kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluge koju nude. To i Srbiju smešta na globalnu gastronomsku mapu, pokazujući da umeće naših šefova i naše gastronomije može ići rame uz rame sa svetskim trendovima, a Srbija može biti destinacija u koju se pored ostalog dolazi i radi odlične hrane.

Podsetimo, u Mišlen vodiču za Beograd za 2023. godinu u kategoriji preporučenih nalaze se: SkyLounge, Metropoliten Grill, Twenty Two kao novonagrađerni restorani, kao i Bela Reka, Comunale, Caffe e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square, koji su se našli i u prošlogodišnjoj selekciji. U okviru druge selekcije od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni, ponovo je dobio restoran Iva New Balkan Cuisine. Restoran Bela Reka se i dalje ohrabruje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

Priznanja nagrađenim ugostiteljima uručili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine, Marija Labović, v.d. direktora TOS i Andre Rinensland, generalni direktor kompanije Metro Cash&Carry Srbija, koja je zvanični partner Mišlen vodiča za Beograd.

Povezani unosi