Početna»Novosti»Vanja Puškar otvara ruralni hab na Tari!
30.01.2023.

Vanja Puškar otvara ruralni hab na Tari!

Osnivač pokreta New Balkan Cuisine najavljuje da će ovo mesto biti samoodrživa tačka razmene znanja koja će pomoći u izgradnji cele zajednice

novost vanja puškar otvara ruralni hab na tari vinski magazin vino fino

Posle Irisa, Ive i Tise, ekipa iz pokreta New Balkan Cuisine i njegov osnivač, šef Vanja Puškar spremni su za novi korak. Puškar će ceo februar provesti na Tari gde je u planu otvaranje ruralnog hub-a koji će, kako kaže, okupiti talentovane ljude koji dele iste vrednosti. Po uzoru na slične projekte u Srbiji i svetu, ruralni hab će se baviti umrežavanjem meštana i razvojem lokalne zajednice, i biće utočište za sve ljude iz ovog kraja koji žele da zajedno rade i stvaraju.

- Pre skoro deset godina postalo mi je apsolutno jasno da moj put vodi ka ruralnim pravcima, ka pristupu polju hrane koji je mnogo širi od restoranskog. I zaista, od samog starta, New Balkan Cuisine nije samo restoran. Restorani su samo jedan segment naše platforme, a opet, s druge strane, restorani su i najsavršenija platforma za dalje, jer je sam restoran upravo hab različitih ljudi, mesto za građenje lestvice za ono što sledeće želim - kaže Vanja Puškar pa dodaje:

- Za hab imam isti osećaj kao i 2016. godine kada sam podvukao crtu i u roku od mesec i po dana otvorio Iris. Tako je i sad, i zaista nema nijednog elementa koji mi govori da ne treba da krenem u realizaciju ovog projekta.

Odlaskom na Taru, delovanje New Balkan Cuisine u Beogradu ne prestaje, već se samo širi dijapazon njihovog delovanja, i to sa željom, kako kaže Vanja, da budu još stabilniji i kreativniji. Odluku o kreiranju ruralnog haba na Tari Puškar je doneo još pre četiri meseca, da bi pre samo deset dana i krenuo u realizaciju projekta, a ceo februar provešće na Tari, kako bi pronašao idealnu lokaciju.

- Želim da ovaj projekat bude samoodrživ, da gradimo zajednicu u celini, a ne samo New Balkan Cusine zajednicu, da olakšamo funkcionisanje svih ljudi sa Tare i iz okoline, a svih koji su u nekoj dodirnoj tački sa nama, našom idejom i vizijom. Samu formu ruralnog haba sa smeštajnim jedinicama zamislili smo kao svojevrsnu tačku razmene znanja i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati u budućnosti - govori Vanja Puškar, osnivač pokreta New Balkan Cuisine i vlasnik restorana Iva i Tisa.