U restoranu Suvenir u Beogradu, na savskoj obali novobeogradskih blokova, nedavno je održana vinska večera na kojoj je glavna zvezda, uz kuvanje šefa Vasa Milenića, bila iločka vinarija Trs, sa sledom vina od međunarodnih i regionalnih sorti koja su izvanredno pratila meni od više zanimljivih sledova.
Nakon šardonea kao vina dobrodošlice, usledilo je uparivanje rajnskog rizlinga kuće Trs sa tartarom od sveže jadranske tune. Ova tema nastavljena je sledom u kome su bili graševina Dekan i file ombre na kapru i krompiru, uz sorbe od ovčjeg sira i maslinovog ulja. Juneći repovi, zapečeni sa raviolima, tražili su, naravno, crveno vino, i to Trsov kaberne sovinjon, a nakon njih poslužen je black angus rib eye odrezak uz lepršavi i otmeni kaberne fran.
Veče je završeno degustacijom desertnog vina, i to izvrsnog iločkog traminca iz kasne berbe, uz nadu da će ovakvih večeri biti još.