Početna»Novosti»Vina Imperator osvojila su i Crnu Goru
21.07.2022.Promo

Vina Imperator osvojila su i Crnu Goru

novost vina imperator osvojila su i crnu goru vinski magazin vino fino

Vinarija Imperator, smeštena u fruškogorskom mestu Rakovac, prva je organski sertifikovana vinska kuća u Srbiji. U vinogradima ove kuće rastu priznate međunarodne sorte kao što su merlo, kaberne sovinon, pino noar, sovinjon blan i traminac, a tu su i regionalne i autohtone sorte koje su prava lična karta ovog teroara - grašac, sila...Od ovog grožđa, gajenog po organskim i biodinamičkim načelima, prave se vina koja u iz berbe u berbu osvajaju sve veći broj vinoljubaca u Srbiji, ali i izvan granica naše zemlje. Jedna od zemalja u kojima ova vina uživaju veliku popularnost, donoseći na primorje specifičnu vinsku kulturu Centralne Evrope, jeste i Crna Gora.

U Kotoru, vina Imperator mogu se probati u restoranu-kazinu Cattaro, restoranu Đardin, hotelu Huma, restoranima Lola Braza i Mudra, plažnom baru Virtu...Na spisku za Kotor su još i hotel Conte, Blue Cotor Bay Spa Resort, Marea, čuvena konoba Ćatovića Mlini i Caffe del Mare, kao i Pepe Nero, vinoteka Perast i Hotel Cattaro.

Prodajno mesto u Perastu je hotel Jadran, a u Igalu restoran Grifone. U Tivtu, pored ostalih mesta, ova fina sa Fruške gore mogu se naći u gift šopu Kalimanj, restoranima Al Posto Giusto i Adriatica, kao i u restoranu Vino Santo, restoranu i piceriji Bevanda i u Ribarskom selu, a u Budvi - u hotelu Moskva.

U Kumboru se vina Imperator mogu degustirati u hotelu One & Only, a u Herceg Novom - u Jaht klubu Wine'o'clock, restoranu Ancora, Wine & Spirits Shop-u, piceriji i restoranu Pic-Nic, i u Portonovi Marina Square.

Vina Imperator mogu se kupiti i u prodavnicama iz lanca Montefish koje se nalaze u Tivtu i Budvi.