Početna»Novosti»Vinarija Kopola lansirala pino noar u limenci!
04.08.2018.

Vinarija Kopola lansirala pino noar u limenci!

Ovo nije prvi put da čuvena vinarija prodaje vino u limenkama, ali je prvo crveno vino koje je ova kuća odlučila da prodaje na ovaj način

novost vinarija kopola lansirala pino noar u limenci vinski magazin vino fino

Vinarija čuvenog režisera Frensisa Forda Kopole pustila je u prodaju vino Diamond Collection Pinot Noir 2017 - u limenkama. Ovo nije prvi put da čuvena vinarija prodaje vino u limenkama, ali je prvo crveno vino koje je ova kuća odlučila da prodaje na ovaj način koji u Evropi nije uzeo maha, ali u Americi ima naklonost jednog dela vinske publike.

Kopolina vinarija donela je odluku da počne da prodaje vino u limenkama 2002. godine, a dve godine kasnije lansirala je vino Sofia Minis, kupažu pino blana, rizlinga i muskata, koja je bila njihovo prvo premijum vino u limenci.

Prošle godine kalifornijska kuća je pustila u prodaju tri bela viina, šardone, pino griđo i sovinjon blan. Za ovim vinima stigao je i prvi pino noar u limenci.

- Veoma smo uzbuđeni zbog prilike da pokažemo nađu posvećenost vrhunskim vinima u limenci uključivanjem višestruko nagrađivanog vina Coppola Diamond Collection Pinot Noir u ovaj deo naše ponude - rekao je Kori Bek, direktor i glavni vinar kuće Kopola.

Tokom poslednje decenije prodaja vina u limenkama doživela je oštar rast, a trendu su se priključile i britanske vinarije i prodajni lanci.