Početna»Novosti»Vinarija Verkat otvorila prostor za degustacije
14.07.2019.

Vinarija Verkat otvorila prostor za degustacije

Lepa svečanost u mladoj vinskoj kući na Fruškoj gori

novost vinarija verkat otvorila prostor za degustacije vinski magazin vino fino

U subotu, 6. jula vinarija Verkat svečano je otvorila svoj izložbeni i degustacioni prostor u Čereviću na Fruškoj gori. U velikoj bašti vinarije za brojne goste su priređeni prijem i degustacija Verkat vina, sireva i mediteranske hrane, a užitak je upotpunio Mustang Jazz Trio.

Posetioci su imali priliku da premijerno vide renoviran degustacioni prostor, obiđu prozvodne pogone, i iz prve ruke se upoznaju se sa tehnologijom pravljenja vina.

Vinarija Verkat je mala porodična vinarija koja se ove godine premijerno predstavila vinskoj publici u Srbiji. Ovaj vinski poduhvat je nastao sa željom da se od jedinstvenog porodičnog zasada malvazije na Fruškoj gori oblikuje izuzetno vino, po kome će se ova vinarija u bućnosti prepoznavati. Verkat se, pored Malvazije, predstavio i vinima Grašac beli i Roze.

Vinarija je smeštena u mestu Čerević, na severnoj strani Fruške gore, u neposrednoj blizini sopstvenih vinograda. Iako na samom početku vinskog puta, Verkat je, kažu u ovoj mladoj vinskoj kući, vinarija posvećena stvaranju izuzetnih vina, koja su gajena sa veštinom i oblikovana bez ustupaka.