Početna»Novosti»Vino Kajli Minog dostiglo je milionski tiraž
29.11.2021.

Vino Kajli Minog dostiglo je milionski tiraž

Priznanje za veliki uspeh vina Kylie Minogue Prosecco Rose 2020 dodeljeno je na ceremoniji dodela nagrada 2021 Drinks Business Awards

novost vino kajli minog dostiglo je milionski tiraž vinski magazin vino fino

Pop pevačica Kajli Minog ima ozbiljne razloge za slavlje: roze koji Australijanka promoviše i u čijem je stvaranju delimično učestvovala dostigao je za samo 10 meseci tiraž od milion prodatih boca u Velikoj Britaniji! U pitanju je podvig koji je malo koja vinarija postigla, sa ili bez podrške ikona popularne kulture, a priznanje za veliki uspeh vina Kylie Minogue Prosecco Rose 2020 dodeljeno je na ceremoniji dodela nagrada 2021 Drinks Business Awards, i to u kategoriji najuspešnijeg ovogodišnjeg debija.

- Ako postoji vino koje je ove godine zaista privuklo pažnju medija, to je Kajlina etiketa - rekao je jedan od sudija na dodeli nagrada koja se svake jeseni održava u Londonu. Sve sudije su se složile da je vinski brend Kajli Minog osvojio i kritičare i kupce, a pohvalile su i ambiciozne planove za budućnost.

- Ovo je savršeno upakovan brend koji uvodi nove potrošače u svet vina - zaključile su sudije.

Kajli Minog rekla je da je oduševljena uspehom svoje etikete.

- Vrlo sam uzbuđena zbog globalnog odgovora na liniju Kylie Minogue Wines. Prodati više od milion boca za manje od godinu dana, pa to je sjajno! To je svedočanstvo o izuzetnom radu vinara sa kojima ovaj brend ima sreću da radi - rekla je pevačica.

Kylie Minogue Prosecco Rose nije samo glamurozna etiketa: u pitanju je i sjajno, veselo vino koje donosi odličan odnos cene i kvaliteta. Ovaj roze dobio je veoma pohvalnu ocenu od čuvenog Endrjua Džeforda, pisca i kritičara Dekantera, koji je zajedno sa Kajli Minog probao celu liniju vina koja nosi njeno ime, a koja, u osnovnoj liniji, sadrži roze proseko, sovinjon blan, merlo i kava vino, a u premijum liniji - dva rozea provansalskog stila, šardone i pino blan. Džeford je za Prosecco Rose napisao:

- Živahno, sveže vino, dosta voćno na nepcu, sa živim i postojanim kiselinama koje se mešaju sa šećerima u vinu (Extra Dry je, setite se, više sladak od Brut vina). Efekat podseća na šerbet - možda i šerbet od jagode? Popularan i izuzetno zabavan stil ružičastog proseka - napisao je Džeford o vinu kojem je dao ocenu 88 do 100: sasvim dovoljno za vino koje košta dvanaestak evra, nema velike pretenzije i namenjeno je uživanju na žurkama.