Početna»Novosti»Vinska elita na skupu 'Okusi razliku, okusi prokupac'
08.10.2020.

Vinska elita na skupu 'Okusi razliku, okusi prokupac'

Konferencija u okviru proslave Međunarodnog dana prokupca okupiće stručnjake za vino iz svih oblasti, od genetike i uzgoja do marketinga i prodaje

novost vinska elita na skupu okusi razliku okusi prokupac vinski magazin vino fino
U beogradskom hotelu Radisson Collection u utorak, 13. oktobra, u okviru proslave Međunarodnog dana prokupca, biće održana konferencija pod nazivom Okusi razliku, okusi prokupac! Na konferenciji će se okupiti priznati vinski stručnjaci koji će srpsku autohtonu sortu i vina nastala od nje analizirati iz više uglova, od genetike i uzgoja pa sve do marketinga i prodaje.

Događaj će kratkim obraćanjem na početku otvoriti Šenli Pinčoti, direktorka USAID-ove Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj. Prvu radionicu na konferenciji vodiće dr Slavica Todić, šef Katedre za vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, jedno je od najvažnijh imena u srpskom vinogradarstvu: svoje ogromno znanje o vinovoj lozi, a naročito o prokupcu Slavica Todić produbljuje i radom u sopstvenim vinogradima i vrlo uspešnoj vinariji Doja. Radionica Slavice Todić nosi naziv Uzgojni oblici prokupca.

Tomas Kurtijus MW vodiće radionicu po imenu Prokupac na međunarodnoj sceni. Ovaj nosilac titule Master of Wine, koju je stekao prošle godine, izvanredan je izbor za sagovornika kada je reč o proboju naših vina na globalno tržište - Tomas Kurtijus specijalizovan je za stvaranje prodajnih i investicionih strategija, vinski marketing, sondiranje tržišta i PR rad.

Naši vinski znalci, Tomislav Ivanović i Igor Luković, na vođenoj degustaciji predstaviće reprezentativne primere srpskih prokupaca, a dr Nataša Štajner sa Agronomskog fakulteta u Ljubljani ponudiće nešto širi pogled na regionalno vinogradarstvo radionicom o genetici balkanskih sorti vinove loze.

Robert Gorjak, dugogodišnji sudija na Dekanterovim DWWA nagradama i najpoznatiji slovenački vinski novinar, održaće veoma inspirativnu radionicu na temu izgradnje identiteta vinske regije kroz autohtone sorte.

Konferencija će se završiti panel diskusijom naziva Prokupac: potencijal za veliko vino, na kojoj će učestvovati Dragoslav Ivanović, Dejan Stanković, Nebojša Aleksić, dr Radovan Đorđević i Marina Bogićević.

Ulaznica za konferenciju košta 1.000 dinara i može se kupiti na licu mesta.

Povezani unosi