Početna»Novosti»Vinski vikend u najlepšoj beogradskoj bašti
18.05.2022.

Vinski vikend u najlepšoj beogradskoj bašti

Sedamdeset vinarija potvrdilo je dolazak na četvrto izdanje Wine Gardena. 11. i 12. juna u Botaničkoj bašti Jevremovac

novost vinski vikend u najlepšoj beogradskoj bašti vinski magazin vino fino

Regionalni vinski skup Wine Garden ove godine će, 11. i 12. juna, po četvrti put u Botaničkoj bašti Jevremovac okupiti ljubitelje vina i zelenila. Organizatori najavljuju da će se ove godine posetiocima predstaviti sedamdeset vinarija, što je ujedno i rekord manifestacije.

Uz vina najpoznatijih vinarija iz Srbije, posetiocima će svoja vina predstaviti i gosti iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, a u ponudi će biti i vina iz Francuske, Italije i Španije, dok će posebnu pažnju privući vina iz Moldavije i Portugala.

- Biće to pravi vinski piknik na kojem će posetioci moći besplatno da degustiraju sva vina koja će biti u ponudi, a užitak će biti začinjen i muzičkim programom koji će biti raspoređen na čak pet punktova - najavljuju organizatori, koji kažu i da će, pored više stotina različitih vinskih etiketa, mesto u Bašti tokom tog vikenda zauzeti i proizvođači sireva, suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa.

Organizatori navode da će broj posetilaca biti ograničen i poručuju posetiocima da već mogu na svim prodajnim mestima i preko onlajn servisa tickets.rs obezbediti ulaznice po ceni od 1.200 dinara po danu. U cenu ulaznice uključena je i bespovratna vinska čaša.

Kapije Botaničke bašte za posetioce Wine Gardena će oba dana biti otvorene od 14 do 21 čas.

Suorganizator manifestacije je Turistička organizacija Beograda, a producenti su Udruženje Vinski maraton i Fusion Event.