Početna»Novosti»Viski sa dahom burbona i porta stigao je u Srbiju
23.07.2020.Promo

Viski sa dahom burbona i porta stigao je u Srbiju

Singl malt Balvenie 21 Portwood, veoma kompleksne i elegantne arome, pravljen je po tehnologiji koja se nije menjala od sedamnaestog veka

novost viski sa dahom burbona i porta stigao je u srbiju vinski magazin vino fino
Na tržište Srbije stigao je čuveni singl malt viski Balvenie 21 Portwood, koji je odležavao u buradima za burbon i porto, zaslužne za izvanrednu kompleksnost arome.

Kompanija G3 Spirits, ekskluzivni distributer William Grant & Sons portfolija za region i Srbiju i vodeći regionalni distributer u kategoriji standard i premium asortimana, obogatila je svoju ponudu još jednim draguljom iz Balvenie destilerije. U pitanju je singl malt viski Balvenie 21 Y.O. iz serije Portwood koji predstavlja novinu na tržištu Srbije.

Zahvaljujući prirodnoj alhemiji i vekovnom zanatu, Balvenie je jedinstven među singl malt viskijima. Destilerija je smeštena u mestu Daftaun u škotskoj regiji Spejsajd, a u sastavu je porodične kompanije William Grant & Sons.

Postupak pravljenja viskija posvećen je očuvanju pet retkih zanata i čini Balvenie destileriju unikatnom. Ovo je ujedno i jedina destilerija u Škotskoj koja još uvek uzgaja svoj ječam i na tradicionaln način ga maltira dok se celokupan proces proizvodnje obavlja na na način na koji se to radilo u sedamnaestom veku.

Balvenie 21 Portwood, je sazrevao dvadeset i jednu godinu u burbon buradima, a zatim u vinksim buradima u kojima je tri decenije odležavalo čuveno porto vino. Prvobitno predstavljen 1996. godine, ovaj single malt viski je kulminacija znanja i iskustva proizvodnje viskija u destileriji Balvenie.

Viski se odlikuje elegantnom aromom bele breskve i suptilnim notama dima. Kompleksne voćne note nude obilje dobro izbalansiranih aroma brusnice, kuvane maline, cimeta i ječma. Duga kremasta završnica sa notama kakaoa i pečenih lešnika čine da svaki gutljaj postane neponovljivo iskustvo.