Početna»Novosti»Visoke ocene kritičara za devet Tikvešovih vina
24.08.2019.

Visoke ocene kritičara za devet Tikvešovih vina

Vina platforme Tikveš Châteaux & Domaines ocenjivao je poznati kritičar Džeb Danak, deo tima Wine Advocate

novost visoke ocene kritičara za devet tikvešovih vina vinski magazin vino fino

Čak devet vina brend platforme Tikveš Châteaux & Domaines dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Džeba Danaka, koji je deo tima Wine Advocate čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.

Šest ocenjenih vina od strane Danaka dobila su više od 90 bodova, a to su ocene koje su tradicionalno rezervisane za premijum vina najpoznatijih vinskih regiona sveta. Među nagrađenim vinima su: crveno Barovo 2016, belo Barovo 2018, crveno Bela Voda 2016 sa više od 90 od mogućih 100 bodova, ali i bela vina Bela Voda 2018, Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016 i Domaine Lepovo Chardonnay 2018.

Džeb Danak je dao visoku ocenu za čak tri vina francuske vinarije Château de Gourdon koju je vinarija Tikveš preuzela prošle godine i koja predstavlja deo platforme Tikveš Châteaux & Domaines. To su belo Fontaine du Sud 2018 i Terrasse au Soleil 2018 i crveno Vase de Pierre 2017. Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da su dva od navedenih vina iz prve berbe francuske vinarije otkad njom rukovodi enološki tim Tikveša. Vina Château de Gourdon od pre dva meseca su dostupna i na srpskom tržištu.

Džeb Danak je svetski afirmisan nezavisni vinski kritičar, koji preko svoje platforme JebDunnuck.com potrošačima nudi sveobuhvatne vrednosti premium vina, izbegavajući ,,marketinške priče“ i vodeći se isključivo njihovim kvalitetima. To obuhvata kritički osvrt za najsofisticiranija vina Kalifornije, Vašingtona, Južne Francuske i Bordoa, istovremeno istraživajući bogate vinske ukuse celoga sveta.

Visoke ocene Roberta Parkera za premium vina Tikveš rezultirale su izvozom i plasmanom na tržište Sjedinjenih Američkih Država preko jednog od najpoznatijih uvoznika vina European Cellars.