Početna»Novosti»Viticulture - prva društvena igra za ljubitelje vinarstva!
19.04.2018.

Viticulture - prva društvena igra za ljubitelje vinarstva!

Igru je još 2013. godine napravila kuća Stonemaier Games, ali tek u poslednjih godinu ili dve Viticulture je počela da se zaista probija na veoma zasićenom tržištu igara na tabli

novost viticulture - prva društvena igra za ljubitelje vinarstva vinski magazin vino fino

Zamislite da sa prijateljima otvorite bocu (ili dve, tri...) dobrog vina i da sa njima igrate društvenu igru u kojoj se nalazite u ulozi upravnika vinograda! Igra Viticulture je baš to: igra na tabli koju može da igra od dva do šest igrača, a pobednik je onaj koji prvi napravi uspešnu vinariju.

Igru je još 2013. godine napravila kuća Stonemaier Games, ali tek u poslednjih godinu ili dve Viticulture je počela da se zaista probija na veoma zasićenom tržištu igara na tabli: razlog za to recenzenti vide i u stalnim unapređenjima igre, vizuelnim i suštinskim, i u tome da vino postaje sve zanimljivije za slojeve tržišta koji su do sada bili tradicionalno orijentisani na pivo - a gejmeri svakako spadaju u tu populaciju.

Igrači na početku dobijaju malo imanje sa malenim vinskim podrumom i tri radnika. Tokom igre, igrači donose odluke o tome kako će rasporediti radnike na različite poslove u vinogradu, kada će brati grožđe i početi proces vinifikacije...Složeni set pravila podstiče igrače na međusobnu konkurenciju, a zadatak prolaska kroz ceo proizvodni proces vina uopšte nije lak, i recenzenti ocenjuju da ova igra nije za svakoga jer zahteva neprestanu koncentraciju i planiranje.

Igra sadrži veliku tablu za igru i par stotina kartica, a na Amazonu se može kupiti po ceni od 44 dolara.