Početna»Novosti»Vreme je za prvi Belgrade Restaurant Show
19.09.2022.

Vreme je za prvi Belgrade Restaurant Show

50 restorana i gotovo 100 različitih menija uz ekskluzivnu večeru 5 Star Dinner čekaju vas na prvom Belgrade Restaurant Show od 28. septembra do 2. oktobra 2022.

novost vreme je za prvi belgrade restaurant show vinski magazin vino fino
Za tačno 10 dana počinje prvi Belgrade Restaurant Show, događaj koji slavi restorane i prestoničku gastro scenu, manifestacija koju smo svi dugo čekali!

Od 28. septembra do 2. oktobra, u 50 restorana u Beogradu održava se prvi Belgrade Restaurant Show u organizaciji magazina Vino & Fino i uz podršku komapnije Telekom. Za pet dana trajanja manifestacije u odabranim prestoničkim restoranima gosti će moći da probaju hranu koju su šefovi specijalno kreirali za ovu priliku i to po ceni nižoj za 30 odsto, a u okviru dogašaja biće održana i velika humanitarna večera, zakazana za 29. septembar u hotelu Square Nine u Beogradu.

Mesecima smo istraživali beogradsku gastro scenu, obilazili najpoznatije prestoničke restorane, probali hranu i degustirali vina kako bismo bili sigurni da smo se upustili u pravu stvar – pokretanje događaja Belgrade Restaurant Show. Činjenica je da Beograd ima dobre restorane, veoma inspirativne i talentovane šefove, kvalitetnu publiku i zahtevne goste koji sve to prate. Od nedavno Beograd ima i prve preporuke restorana u čuvenom Mišlenovom vodiču i prvo izdanje Gault & Millau vodiča kroz restorane, pa je sasvim logično da ima i Belgrade Restaurant Show, manifestaciju koja slavi bogato gastronomsko nasleđe i tradiciju beogradske gastro scene.Na prvom Belgrade Restaurant Show učestvuje 50 pažljivo odabranih restorana: od odličnog street food-a, preko tradicionalnih i modernih, pa do restorana visoke kuhinje. Ugostitelji i šefovi potrudili su se da budu posebno kreativni, pa je u redakciju magazina Vino & Fino, koji je i organizator Belgrade Restaurant Show, stiglo gotovo 100 različitih menija specijalno kreiranih za ovu priliku.

Tokom manifestacije, gosti odabranih restorana moći će da uživaju u obrocima po ceni nižoj za najmanje 30 odsto u odnosu na redovne cene. Popusti se odnose na odabrane Belgrade Restaurant Show menije u 50 restorana učesnika manifestacije. Sve podatke o jelovnicima, specijalnim ponudama i popustima gosti će moći da pronađu na sajtu manifestacije koji lansiramo sledećeg ponedeljka kao i u specijalnom izdanju magazina Vino & Fino.

NAJBOLJI ŠEFOVI KUVAJU ZA SVRATIŠTE ZA DECU!

Centralni događaj Belgrade Restaurant Show manifestacije je humanitarna večera 5 Star Dinner u hotelu Square Nine koja će biti održana u četvrtak, 29. septembra. Na njoj će svoje kulinarske veštine zajedno pokazati izvanredni šefovi Jasmina Vukašinović (Jasmin a Maslina), Vanja Puškar (Iva New Balkan Cuisine), Filip Ćirić (Homa), Dušan Todić (Square Nine) i Krsto Radović (Mandarina Cake Shop), a sav prihod od večere biće doniran Svratištu za decu koje funkcioniše u sklopu beogradskog Centra za integraciju mladih. Svako od jela pratiće odabrana vina iz vinarija Aleksandrović, Matijašević, Matalj, 100 žena, Vinčić i Zvonko Bogdan.

Rezervacije i sve informacije o večeri možete dobiti putem mejla: zdenka.kostic@vf.rs ili telefonom na broj 060 050 1534.

Spisak svih restorana koji učestvuju na Belgrade Restaurant Show, zajedno sa specijalnim menijima pripremljenim za ovu manifestaciju, može se pogledati na sajtu restaurantshow.rs.

Prvi Belgrade Restaurant Show podržali su kompanija Telekom i televizijski kanal 24 Kitchen.

Rezervišite svoje mesto na vreme!
Svi ste pozvani!