Početna»Novosti»Vrhunska vina iz Pijemonta predstavljena u Beogradu
22.01.2020.

Vrhunska vina iz Pijemonta predstavljena u Beogradu

Na degustaciji za uvoznike i ugostitelje gostovala je istorijska vinarija Pio Cesare

novost vrhunska vina iz pijemonta predstavljena u beogradu vinski magazin vino fino
U beogradskoj vinoteci Vine & Pleasure danas su predstavljena izvanredna vina iz Pijemonta, nastala u istorijskoj vinskoj kući Pio Cesare. Čast da predstavi neke od najvažnijih etiketa vinarije iz grada Alba u jednoj od najvažnijih italijanskih vinskih regija imao je lično Ćezare Benvenuto, predstavnik pete generacije vinara iz porodice Pio.

U selekciji vina koja su se našla na degustatorskom stolu našla su se vina Piodilei Chardonnay 2017, L'Altro Chardonnay 2018, Gavi 2018, Oltre 2016, Barbera D'Alba 2017, Nebbiolo 2016, Barbaresco 2015, kao i Barolo 2015, koji kritičari opisuju kao klasičan i izvanredan izraz barolo vina i istinski ponos ove kuće, iz jedne po svemu odlične berbe.

Degustaciji su prisustvovali predstavnici uvozničkih i ugostiteljskih kuća, u skladu sa željom kuće Pio Cesare da uspostavi svoju nišu na vinskom tržištu Srbije, na kome se vina iz Italije odlično kotiraju.

Vinarija Pio Cesare osnovana je 1991, a njen utemeljivač, uspešni biznismen Ćezare Pio, utemeljio je ovaj porodični posao sa željom da svojim prijateljima, rodbini i poslovnim partnerima ponudi odlična vina u ograničenim serijama. Zahvaljujući izuzetnom teroaru i dobrom "njuhu" za tržište, vinarija je već u prvoj generaciji izvozila vina u inostranstvo, a u decenijama koje su usledile vinarija je stekla reputaciju jedne od najuglednijih kuća u Pijemontu.

Porodica Pio poseduje 70 hektara vinograda na najboljim pozicijama u apelacijama Barolo i Barbaresko.