Početna»Novosti»Vuk Vuletić je najbolji somelijer Srbije!
11.11.2023.

Vuk Vuletić je najbolji somelijer Srbije!

Na takmičenju u Beogradu naš najuspešniji somelijer ponovo je osvojio prestižno priznanje koje ga vodi na evropsko prvenstvo 2024. godine

novost vuk vuletić je najbolji somelijer srbije vinski magazin vino fino
Finalisti Dragiša Damljanović, Vuk Vuletić i Jelisaveta Stanojević
Za najboljeg somelijera Srbije izabran je Vuk Vuletić! Na takmičenju za najboljeg somelijera Srbije održanom u beogradskom hotelu Hyatt Regency, u organizaciji Udruženja somelijera Srbije – SERSA, jedanaest takmičara iz cele Srbije pokazalo je svoje vinske veštine. Od ovih jedanaest somelijera, troje se plasiralo u finale: Jelisaveta Stanojević, Dragiša Damljanović i Vuk Vuletić, naš najuspešniji somelijer, koji je 2017. pobedio na Nacionalnom takmičenju somelijera Srbije, a godinu dana kasnije i na Balkanskom prvenstvu.

Kandidati za najprestižniju somelijersku titulu u Srbiji demonstrirali su teorijsko i praktično poznavanje vina, a u završnom krugu nadmetanja presudilo je i teorijsko i praktično iskustvo Vuka Vuletića, koji je preuzeo titulu najboljeg od Ivana Nikolića, pobednika takmičenja iz 2020. godine održanog u uslovima pandemije i u znaku strogih epidemioloških mera.

Pobednik takmičenja za najboljeg somelijera u Srbiji sledeće godine predstavljaće našu zemlju na evropskom somelijerskom takmičenju, koje će se održati u Beogradu.