Početna»Novosti»Wine Jam posvećen prirodnom i oranž vinu
06.10.2017.

Wine Jam posvećen prirodnom i oranž vinu

Proizvođači i poklonici ovih veoma "trendi" vina okupiće se u beogradskom restoranu Saporibelli, degustirati vina i razmenjivati iskustva

novost wine jam posvećen prirodnom i oranž vinu vinski magazin vino fino
U beogradskom restoranu Saporibelli u subotu od 17 časova biće održan Wine Jam posvećen prirodnim i oranž vinima.

Događaj, kako navode organizatori, počinje zatvorenim delom programa od 17-19 časova za vinarije i specijalne goste gde će se međusobno degustirati i predstavljati vina uz razmenu mišljenja i iskustava, a od 19 časova je otvoren za sve zainteresovane posetioce. Ulaz na otvoreni deo dešavanja košta 1.000 dinara i podrazumeva degustaciju svih vina od petnaestak proizvođača.

Organizatori Wine Jam-a navode da je restoran Saporibelli bio apsolutno logičan izbor za ovaj događaj:

- Naši prijatelji iz restorana Saporibelli imaju odličnu kolekciju italijanskih vina koja spadaju u ovu kategoriju, jer je njihova gastro-vinska filozofija u potpunosti tako usmerena - samo autentično, prirodno, rukom rađeno. Neki od tih vinara se smatraju među najboljima na svetu prema pojedinim stručnim mišljenjima. Nekoliko etiketa iz te kolekcije će biti za degustaciju - kažu organizatori u pozivu na događaj koji, po njihovim rečima, u potpunosti korespondira sa aktuelnim vinskim trendovima:

- Stručnjaci se lome oko toga kako dati pravi naziv tom pravcu, dok tržište sve više prihvata i traži ta vina ne interesujući se previše za teoriju - navode organizatori.