Početna»Novosti»Zatvorena fabrika u kojoj se pravi Korona pivo
03.04.2020.

Zatvorena fabrika u kojoj se pravi Korona pivo

Čuveni brend prisiljen je da zatvori svoj glavni pogon: ne zbog pada tražnje, već zbog odluke meksičke vlade da zatvori sve fabrike osim onih najosnovnijih

novost zatvorena fabrika u kojoj se pravi korona pivo vinski magazin vino fino
Epidemija virusa korona konačno je "došla glave" Korona pivu - tačnije meksičkoj fabrici koja je srce ovog brenda. Glavni pogon kompanije Grupo Modelo, kojoj pripada brend Corona, zatvoren je u skladu sa odlukom vlasti u Meksiku da privremeno obustavi rad svih biznisa koji nisu od vitalnog značaja za društvo.

Zatvaranje fabrike, istakli su u Grupo Modelo, nema nikakve veze sa predrasudama jednog dela konzumenata - naročito onih u Severnoj Americi - prema pivu koje nosi slično ime kao i virus koji je planetu bacio na kolena, već isključivo sa odlukom vlade u Meksiko Sitiju. Piva ima dovoljno za početak tople sezone, istakli su proizvođači ovog lakog, nepretencioznog lagera koji se rado ispija na plažama širom zapadnog sveta.

- Kompanija Grupo Modelo je spremna da odmah obnovi proizvodnju ako vlada uvrsti pivovare na listu fabrika od velikog značaja - navodi se u saopštenjju proizvođača i dodaje da brend ima "velike zalihe, sasvim dovoljne da zadovolje potrebe tržišta" i da ne očekuje nikakve nestašice poznatog pica.

Posle jednog perioda tokom kog se činilo da će brend Corona doživeti gubitke zbog sličnosti sa imenom virusa - u SAD je došlo do privremenog pada prodaje - ispostavilo se da je povećana tražnja za pivom tokom stresnog vremena nadmašila eventualnu štetu zbog imena, pa je u prvom kvartalu prodaja piva Corona porasla u SAD za nekoliko procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Povezani unosi