Početna»Novosti»Zemunski medvedići prodaju se na humanitarnoj aukciji
13.11.2020.

Zemunski medvedići prodaju se na humanitarnoj aukciji

Ukrasi sa fasade Kafeterije Gardoš, uklonjeni kako instagrameri ne bi pravili gužvu oko zgrade, danas će biti prodati, a sav prihod biće upućen za lečenje male Anike Manić

novost zemunski medvedići prodaju se na humanitarnoj aukciji vinski magazin vino fino
Jedna od zanimljivijih gradskih priča poslednjih dana u prestonici odnosi se na skidanje dekorativnih medvedića sa prelepe fasade Kafeterije Gardoš u Zemunu, jedne od najslikovitijih atrakcija jesenjeg Beograda. Vlasnici ovog kafića pored same dunavske obale objavili su juče da su skinuli atraktivne praznične ukrase, kako bi sprečili pravljenje epidemiološki rizične gužve oko kafića koju su stvarali oni koji su želeli da lokal koriste kao pozadinu za fotografije za društvene mreže.

Priča je ubrzo postala viralna, a danas je stigla i nova vest: publicitet nastao nakon ove objave biće iskorišćen u humane svrhe, i medvedići će biti prodati na aukciji na fejsbuk grupi Licitiraj za život. Sav prihod biće upućen za lečenje male Anike Manić iz Gornjeg Milanovca, obolele od retke neuromuskularne bolesti, i kojoj je potrebno čak 2.4 miliona dolara za nabavku leka Zolgensma, najskupljeg na svetu. Aukcija traje do danas u 19 sati.

- Znate gde su sad mede? Pa na licitaciji! Da, dobro ste pročitali, vlasnik je rado pristao da deo medveda idu na licitaciju. Meda može biti vaš, možete ga pokloniti dragoj osobi, ukrasiti praznični ambijent u kući, kancelariji, gde god izaberete... Ovo je licitacija za gosp. Medu. Dok vi licitirate, on vas čeka u kafeteriji da dođete po njega i popijete kafu na miru u divnom ambijentu. Medi vi plaćate kafu ili čaj, šta već želi, a zatim ga vodite u drugi dom. Mnogo treba ali možemo mi to, uspećemo... Početna cena je 3.333 dinara. Licitacija traje do 13. novembra do 19 sati - stoji u objavi na Fejsbuku, u grupi Licitiraj za život.

O tome koliko je situacija ozbiljna i koliko je bitno da se novac, putem ove licitacije i svih drugih načina prikupljanja pomoći za malu Aniku, nabavi na vreme, svedoče reči njenih roditelja:

- Upravo smo dobili obaveštenje od lekara iz bolnice da zbog Anikine kilaže i uzrasta ne mogu više da odlažu terapiju. Rok da skupimo novac je do sredine decembra, kako bi Anika bila spremna da u januaru primi terapiju. Ukoliko želimo da Anika bude kandidat za terapiju, moramo skupiti preostalih 1,2 miliona evra u narednih mesec dana. Hitno je i nećemo odustati jer imamo vas, dobri ljudi. Hajde da danas zatrpamo mrežu porukama 858 na 3030 i individualnim uplatama - saopštili su Anikini roditelji.

Pored ove aukcije i SMS donacije, Aniki se može pomoći i na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun:160-6000000732571-65
Uplatom na devizni račun:160600000073290242
IBAN: RS35160600000073290242
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal